Skæring Strand endnu et skridt mod byzone

Sommerhuse i Skæring. Arkivfoto: Axel Schütt

Skæring Strand endnu et skridt mod byzone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spørgsmålet om at gøre fire sommerhusområder til byzone er nu sendt i høring. Skæring Strand er et af dem.

SKÆRING: Sommerhusejere i Skæring, der drømmer om at bo lovligt i sommerhus året rundt, kan ånde lettede op.

Skæring Strand er nemlig kommet med i Erhvervsstyrelsens bekendtgørelse om det landsplandirektiv, der gør det muligt at overføre kystnære sommerhusområder til byzone. Sammen med sommerhusområdet på Fanø og i kommunerne Stevns og Vordingborg.

Helt lettede bør de dog ikke føle sig på Skæring Strand.

Bekendtgørelsen om landsplandirektivet er netop sendt i høring. Og de høringssvar, der kommer ind, er afgørende for den beslutning, erhvervsminister Brian Mikkelsen træffer - formentlig inden sommerferien.

Det er en aftale ved navn "Danmark i bedre balance", der gør det muligt for kommuner at ansøge om at overføre eksisterende sommerhusområder til byzone.

Aftalen nævner "mindre sommerhusområder, der ligger i umiddelbar tilknytning til eksisterende sammenhængende byzone, og hvor den rekreative værdi for kommunens og nabokommunens indbyggere er af underordnet betydning".

Formuleringen har givet næring til en vis spænding, for hvor lille skal et sommerhusområde være for at kunne kaldes "mindre"?

Og ligger Skæring Strand i "umiddelbar tilknytning" til byzone. Er der egentlig ikke marker hele vejen rundt om sommerhusområdet?

For at svare på det sidste spørgsmål først, så står der faktisk i bekendtgørelsen, at nej: Skæring ligger ikke i direkte tilknytning til byzone, da der er mindre arealer i landzone mellem eksisterende byzone i Skæring by og det ansøgte sommerhusområde".

Men det er af underordnet betydning, vurderer Erhvervsstyrelsen.

Skæring Strand indgår nemlig som en del af et sammenhængende bebygget areal i byzone fra Egå over Skæring til Studstrup.

"Erhvervsstyrelsen vurderer således, at kriteriet om tilknytning til eksisterende byzone er opfyldt på trods af, at der er mindre arealer i landzone mellem sommerhusområdet og den eksisterende byzone i Skæring by".

Som kortet viser, ligger Skæring Strands sommerhuse ikke i umiddelbar tilknytning til sammenhængende byzone. Der er marker imellem, og dermed lever Skæring Strand ikke op til betingelserne for at komme i byzone. Meget tyder på, at området bliver det alligevel.

Hvad størrelsen angår, så giver svaret sig selv.

For eftersom Skæring Strand er med i bekendtgørelsen om landsplandirektivet, har Erhvervsstyrelsen vurderet, at der er tale om et mindre sommerhusområde.

Til trods for, at det med sine 129 hektar og 1120 grunde er langt større end de tre andre.

Området på Fanø er på blot 0,8 hektar og er helt ubebygget.

Området ved Strøby Egede på Stevns er på 8,3 hektar, mens området på Masnedø i Vordingborg Kommune er på 3,7 hektar.

Høringsperioden slutter 31. maj.

Skæring Strand endnu et skridt mod byzone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce