Skandale: Dokk1-facade skal udskiftes

Det er endnu usikkert, hvor ansvaret for byggeskandalen på Dokk1 kan placeres. Vindspærre-pladerne bag facaden er ramt af fugt - og 6400 kvadratmeter af slagsen skal skiftes. Foto: Jens Thaysen


Skandale: Dokk1-facade skal udskiftes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Såkaldte vindspærreplader bag facaden i det knap et år gamle superbyggeri til 1,9 milliarder kroner er ramt af fugt og skal skiftes.

En byggeskandale har ramt Dokk1-bygningen på havnen, der ellers bliver rost til skyerne. Såkaldte MgO-plader, der er sat op hele vejen rundt på facaden lige bag selve aluminiumspladerne, skal skiftes. Der er tale om hele 6.400 kvadratmeter vindspærreplader.

Den type vindspærreplader, der er brugt som isolering, suger fugt til sig. En stribe byggerier blev sidste år ramt af samme problem, og tekniske undersøgelser viser, at Dokk1, der stod færdig for mindre end et år siden til en pris på knap to milliarder kommunekroner, heller ikke består en fugtprøve.

Ifølge JP Aarhus har Aarhus Kommune rejst krav overfor totalrådgiver Schmidt Hammer Lassen Architects og entreprenøren NCC. Avisen oplyser, at en udskiftning af vindspærrepladerne raden rundt på det nye borgerhus og bibliotek vil koste omkring 13 mio. kroner.

Problemet med vindspærrepladerne er, at de samler fugt, og at der er risiko for, at svamp vil sprede sig til resten af bygningen.

Da det først sidste år kom frem, at der er fugt-problemer med netop denne type vind-plader, som er brugt på Dokk1, kan det vise sig at være svært at rejse en erstatningssag.

Skandale: Dokk1-facade skal udskiftes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce