Skandalesagen: To fyrede får håb om erstatning trods forældelse

Brian Sten Larsen kunne i Kammeradvokatens rapport læse, at han var berettiget til en kompensation på 12 måneders løn - hvis altså ikke hans sag var faldet for forældelsesfristen i 2017. Nu prøver kommunen at finde en vej, så han og yderligere en tidligere medarbejder i Teknik og Miljø kan få erstatning, selv om deres sager formelt er for gamle.Foto: Flemming Krogh

Skandalesagen: To fyrede får håb om erstatning trods forældelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er kommunens skyld, at det trak ud med at få undersøgt personalesagerne i Teknik og Miljø, så må kommunen ikke godt udbetale erstatning til to medarbejdere, hvis sager er faldet for forældelsesfristen. Sådan lyder det fra borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Bünyamin Simsek i en henvendelse til Ankestyrelsen.

AARHUS: Ja, du er berettiget til erstatning for uretmæssig afskedigelse men desværre: Sagen falder for forældelsesfristen. Den udløb i din sag i 2017. Derfor får du ingen erstatning.

Sådan lød det fra Kammeradvokaten til to af de fyrede medarbejdere i Teknik og Miljø, efter at firmaet havde undersøgt i alt 21 personalesager.

Det var lidt en streg i regningen for de to tidligere medarbejdere.

Må vi godt betale?

Nu prøver kommunen, om den alligevel kan komme til at udbetale erstatning til de to medarbejdere, som Kammeradvokaten havde beregnet kunne have fået godtgørelser på henholdsvis ni og 12 måneders løn.

I et brev til Ankestyrelsen beder borgmester Jacob Bundsgaard (S) og teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) om en godkendelse af, at kommunen på trods af forældelsesloven udbetaler erstatning til de to medarbejdere.

I brevet argumenterer de blandt andet med, at kommunens langsommelighed har været medvirkende til sagsforholdets forældelse. Skandalesagen omkring den tidligere topchef, Claus Pedersen, startede i efteråret 2016, men først i august 2017 besluttede byrådet sig for at undersøge personalesagerne.

Kommunes langsommelighed

- Vi har selv et ansvar for, at sagen er trukket ud, så juraen nu spænder ben for, at de to får den kompensation, som de med ret og rimelighed burde have. Derfor beder vi Ankestyrelsen om godkendelse til at udbetale erstatningen på trods af, at sagerne juridisk set er forældede, siger borgmesteren.

Fra Bünyamin Simsek lyder det:

- Vi forstår godt, hvis de to tidligere medarbejdere føler, at det er kommunens langsommelighed, der er årsagen til, at deres sager falder for forældelsesfristen. De kommer jo i klemme, fordi det politiske niveau har ageret tungt i forhold til at få undersøgt personalesagerne. Jeg håber, at vores henvendelse til Ankestyrelsen resulterer i, at vi får mulighed for at udbetale erstatning til de pågældende.

En god åbning

Tidligere gartner og fællestillidsrepræsentant Brian Sten Larsen er den ene af de to, hvis sager i følge Kammeradvokaten er forældede i forhold til at få den erstatning, de ville have været berettiget til.

- Det her er da bestemt en åbning fra kommunens side, så det er rigtig godt, siger han og fortsætter:

- Men vi skulle gerne endnu længere. Der er en række af Kammeradvokatens vurderinger, som vi ikke er enige i. Det gælder blandt andet i forhold til godtgørelser til de tidligere medarbejdere, som Kammeradvokaten når frem til er blevet enten meget kritisabelt behandlet eller afskediget ubegrundet.

Brian Sten Larsen nævner, at han selv er uforstående overfor, at Kammeradvokaten når frem til at han kunne have fået en godtgørelse på 12 måneders løn.

- Jeg var ansat som tjenestemand, så jeg mener, at jeg skulle have haft en kompensation på tre års løn, når det nu er fastslået, at jeg blev afskediget i strid med handicaploven, siger han.

Af de 21 undersøgte personalesager fandt Kammeradvokaten udover de to forældede sager, fire sager hvor tidligere medarbejdere skal have erstatning, mens syv skal have en beklagelse, fordi de på forskellig måde er blevet meget kritisabelt behandlet. I de ni øvrige sager, finder Kammeradvokaten ikke, at der er noget at komme efter.

Skandalesagen: To fyrede får håb om erstatning trods forældelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce