Skole i svært valg: Byg eller flyt

Skoleleder Tina Kruse og videskoleleder Jens Degn, der er formand for byggeudvalget, i tomten efter den bygning, der måtte rives ned for at skabe plads til skolens nye bygning. Foto: Michael Svenningsen

Skole i svært valg: Byg eller flyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den katolske Skt. Knuds Skole i Ryesgade investerer 25 millioner kr. i nybyggeri for at efterkomme krav fra Arbejdstilsynet.

AARHUS: Et påbud fra Arbejdstilsynet er den direkte grund til, at Skt. Knuds Skole bygger nyt udskolingshus til de ældste elever bag bygningerne ved siden af Vor Frue Kirke på Ryesgade.

Nogle af skolens nuværende lokaler lever nemlig ikke op til nutidens krav til arbejdsmiljø. Dette løser skolen ved at bygge nyt.

Det har dog vist sig alt andet end let at bygge nyt på så lidt plads og så langt inde i byen.

Skolen undersøgte en række muligheder for at imødekomme kravene fra Arbejdstilsynet. Hvis ikke den havde haft held med det, kunne den i yderste konsekvens være tvunget til at flytte.

- Men vi har tæt tilknytning til den katolske kirke, så vi ville meget nødigt flytte væk fra den, fortæller Skt. Knuds Skoles leder, Tina Kruse.

Skt. Knuds Skole stod med en byggetilladelse i hånden i oktober 2016. Når byggeriet først begynder nu, skyldes det Aarhus Kommunes status som europæisk kulturhovedstad i 2017.

Denne visualiering viser, hvordan Skt. Knuds Skoles nye bygning kommer til at ligge.
Opkaldt efter helten
Skt. Knuds Skole er opkaldt efter Knud den Hellige, der var konge af Danmark 1080 til 1086.Et oprør betød, at Knud den Hellige måtte flygte fra Børglum til Odense, hvor oprørere dræbte ham i Skt. Albani Kirke.

I 1101 blev han han helgenkåret og hans jordiske rester lagt i et skrin og anbragt i alteret i Skt. Knuds Kirke i Odense.

Det skete 19. april, og det er dagen, hvor Skt. Knuds Skole fejrer sin fødselsdag.
Den nye bygning kommer til at rumme ni klasselokaler til 7. til 10. klassetrin samt et skolekøkken og et opholdsrum. Tegning: Sahl Arkitekter A/S
Den nye bygning kommer til at rumme ni klasselokaler til 7. til 10. klassetrin samt et skolekøkken og et opholdsrum. Tegning: Sahl Arkitekter A/S

Tålmodighed

Det betød, at kommunen stillede ganske restriktive krav til den kørsel med byggematerialer, der var nødvendig på Ryesgade.

Derfor måtte skolen væbne sig med tålmod.

- Jeg forstår sådan set godt kommunens holdning. Men vi stod også med Arbejdstilsynet, der havde givet os et påbud, vi skulle efterkomme, siger Tina Kruse.

Hun understreger, at hun er godt tilfreds med den måde, både kommunen og Arbejdstilsynet håndterede situationen på.

- Arbejdstilsynet kunne jo se, at vi havde gang i en proces. Derfor fik vi fristen udsat, siger Tina Kruse.

Tidssvarende

Udvidelsen, der skal gøre Skt. Knuds Skoles undervisningsfaciliteter tidssvarende, består af en 1000 kvadratmeter stor bygning.

For at få plads til den måtte skolen nedrive en mindre bygning, og på tomten er håndværkere lige nu i gang med at støbe efterfølgerens kælder.

Den nye bygnings fem etager rummer ni klasselokaler og et skolekøkken. I kælderen er der et opholdslokale.

Byggeriet er færdigt til december.

- Men det er kun frem til sommerferien, at det larmer, trøster Tina Kruse.

Bygningen koster 25 millioner kr. og finansieres af et kreditforeningslån og skolens egen opsparing.

Skole i svært valg: Byg eller flyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce