Skole måtte indkalde krisepsykolog: Mand i skudsikker vest røvede elever med kniv og truede vidner

Politi måtte rykke til Vejlby-Risskov med sømmåtter, da en mand på scooter havde røvet og truede flere unge skoleelever fredag. Fotos. Kim Haugaard/Google Street View

Skole måtte indkalde krisepsykolog: Mand i skudsikker vest røvede elever med kniv og truede vidner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnenes Friskole i Risskov indkaldte fredag en krisepsykolog, efter en 25-årig mand havde røvet fire af skolens elever og efterfølgende var dukket op i den sportshal, hvor eleverne skulle samles.

AARHUS: "En ganske væmmelig oplevelse", skriver skolelederen fra Børnenes Friskole om en episode, som elever fra skolen var udsat for fredag.

Omkring middagstid var elever fra skolen i Risskov på vej til idræt i Vejlby-Risskov Hallen, da fire drenge blev stoppet af en mand på scooter, som trak en stor kniv og truede dem til at udlevere deres penge.

Den ene dreng havde ingen kontanter, mens en anden måtte aflevere de 2,5 kroner, han havde på sig. Bag drengene gik en gruppe piger, som så optrinnet og som bagefter ifølge vidner måtte skjule sig i en busk.

Gerningsmanden kørte fra stedet, og eleverne løb hen til sportshallen, hvor de mødtes med deres lærer.

Kort efter vendte manden tilbage til hallen, hvor elever fra Laursens Realskole også var til stede. Der opstod utryghed og flere elever flygtede fra stedet, mens gerningsmanden tilsyneladende forsøgte at aflevere pengene tilbage og gøre skaden god igen.

Ifølge en mail fra skolelederen på Børnenes Friskole sendt til forældrene;

- Kom røveren igen og ville have fat i drengene for at gøre skaden god igen, men fik i den forbindelse børn til at blive bange og flygte fra hallerne. Han snakkede med et par piger, og fik i den forbindelse også truet dem. Puha. Det var en ganske væmmelig oplevelse - ikke kun for de som blev truet, men også for alle kammerater og lærere, som blev bange, usikre og utrygge ved situationen, lyder det i mailen.

Rykkede ud med sømmåtter

Østjyllands Politi rykkede ud til stedet efter flere anmeldelser om episoderne.

Gerningsmanden forsøgte at stikke af fra politiet, og en betjent måtte springe for ikke at blive ramt af scooteren, fortæller vicepolitikommissær ved Østjyllands Politi, Stig Heidemann.

Kort efter klokken 12.42 blev den 25-årige mand anholdt på Hvidkildevej. Vidner fortæller til Århus Stiftstidende, at politi måtte sparke ham af scooteren for at få ham stoppet, og at de måtte lægge sømmåtter ud.

- Han blev ret hurtigt spottet i området, da han er ret karakteristisk med skudsikker vest og stor kniv. Ifølge rapporten forsøgte han at aflevere pengene til vidner ved hallen, inden han forsøgte at komme væk. Men skaden var sket, man kan ikke sådan træde frivilligt tilbage, siger Stig Heidemann.

Indkaldt til krisemøde

Børnenes Friskole tilkaldte krisepsykolog efter episoden, og skrev en mail til forældrene;

"Klassen har lige været ude for en rigtig ubehagelig oplevelse nede til idræt ved Vejlby-Risskov Hallen," indledes mailen, som sluttes af med:

"Krisepsykologen fortalte mig, at I skulle holde øje med, om jeres barn bliver ked af det eller vred indenfor de kommende dage/uger. Dvs. spørg også til episoden om nogle dage og om en uge etc."

Den 25-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus lørdag sigtet for røveri, trusler og trusler mod tjenestemand. Den 25-årige mand blev fængslet i surrogat indtil 22. december 2017.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Børnenes Friskole.

Skole måtte indkalde krisepsykolog: Mand i skudsikker vest røvede elever med kniv og truede vidner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce