Skoleleder fjernet efter længere tids kritik

Skødstrup Skole er byens største. Men Mikkel Kruuse-Andersen er ikke længere skoleleder. Foto: Jens Thaysen

Skoleleder fjernet efter længere tids kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktøren for Børn og Unge har besluttet, at Skødstrup Skole skal have ny leder. Det sker efter længere tids kritik af den hidtidige skoleleder.

SKØDSTRUP: Aarhus Kommunes største skole har fået ny leder og efter længere tids uro og forældrekritik af den hidtidige skoleleder.

Direktøren for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Martin Østergaard Christensen, har besluttet, at Mikkel Kruuse-Andersen stopper med øjeblikkelig virkning som skoleleder på Skødstrup Skole, der med 1.229 elever er kommunens største folkeskole.

I stedet er Henrik Kallestrup konstitueret som ny skoleleder i Skødstrup året ud.

Henrik Kallestrup er skoleleder for Viby Skole siden 2015 og har mange års ledererfaring bag sig før da. Hans ansættelse sker for at bringe ro på Skødstrup Skole, og give god tid til at igangsætte en ansættelsesproces for at finde en ny, permanent skoleleder.

Redegørelsen
I redegørelsen om Skødstrup Skole fra Børn og Unge fremgår det blandet andet, at:
 • 1. Elevtrivslen er faldende på Skødstrup Skole, mens den har været stigende på alle skoler i gennemsnit.
 • 2. Medarbejdernes arbejdspladsvurdering er faldet fra 2015 til 2018 og ligger nu 12 procent lavere end alle skoler under ét.
 • 3. At sygefraværet hos medarbejderne har været stigende fra 17 dage til over 18 dage om året, hvilket er 45 procent over gennemsnittet på andre skoler, hvor der er 12,8 sygedage.
 • 4. Forældretilfredsheden var i 2017 i alt 28 procent under gennemsnittet for samtlige skoler i Aarhus. Det er især i de mindste klasser, at forældrene er mindst tilfredse.
 • 5. At skolen har haft underskud i 2016, 2017 og 2018, hvor underskuddet var på 1,9 millioner kroner på undervisningen. Det samlede underskud endte på 1,3 mio. kr. fordi SFO trak resultatet lidt op med et overskud på 670.000 kr.
 • 6. At samarbejdet med skolebestyrelsen har været meget problemfyldt. Fem forældrevalgte er fratrådt skolebestyrelsen i utide i januar.
 • 7. At Børn og Unge har haft to områdechefer, en jurist og en erhvervspsykolog inde over for at hjælpe med samarbejdet i skolebestyrelsen.
 • 8. At skolebestyrelsen har undret sig over stor udskiftning i personale og ledelseslag. Fem pædagoger stoppede i 2017, 16 stoppede i 2018. Ledelseslaget er stort set skiftet ud.
 • 9. At antallet af klager over Skødstrup Skole er steget fra en i 2015 og en i 2016 til tre i 2017, tre i 2018 og fire i de første måneder af 2019.
 • 10. At Klagenævnet for Specialundervisning i april 2018 gav forældre medhold i, at en elev skulle tildeles specialundervisning.
 • 11. At to forældre kritiserer skolens dispositioner i forhold til børn med særlige behov.


Kilde: Redegørelse om Skødstrup Skole, 14. marts 2019

Fortsat ansat

Børn og Unge understreger, at Mikkel Kruuse-Andersen ikke er afskediget. Han er fortsat ansat i Aarhus Kommune, men en kommende personalesag skal afklare hans fremtid her.

Mikkel Kruuse-Andersens fratrædelse sker efter at forvaltningen har afgivet en redegørelse om skolen til byrådets udvalg for børn og unge.

Redegørelsens væsentligste punkter fremgår af faktaboksen ved denne artikel.

Redegørelsen kommer efter at fem forældre tidligere på året fratrådte deres pladser i skolebestyrelsen i utide, herunder formanden og næstformanden.

Siden har der været afholdt et nyt valg til skolebestyrelsen, så pladserne er genbesatte, oplyser Børn og Unge.

De fem frarådte forældre sendte i mandags et åbent brev til byrådet, hvori de begrunder deres fratrædelser af skolebestyrelsen med mistillid til og samarbejdsvanskeligheder med skolelederen.

Ifølge Børn og Unge er det ikke dette brev eller redegørelsen i sig selv, der er grundlag for skolelederens fratrædelse. Beslutningen er truffet ud fra en helhedsvurdering af den situation Skødstrup Skole står i, lyder det.

Skoleleder fjernet efter længere tids kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce