Skoler får mere overvågning

Regningen lød på op mod 17 millioner kroner, da der i 2011 blev sat ild på SFO'en ved Gammelgaardsskolen. Fremover skal mere video og alarmanlæg hjælpe med til at standse brande tidligere og dermed begrænse kommunens udgifter. Foto: Søren Willumsen

Skoler får mere overvågning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkeskolerne i Aarhus Kommune skal have intelligent videoovervågning og nye brandalarm-anlæg for at undgå skolebrande.

AARHUS: Folkeskolerne i Aarhus Kommune får over de næste tre år installeret såkaldt intelligent videoovervågning og nyt alarmanlæg, der skal nedbringe risikoen for skolebrande og omfattende hærværk.

Det vedtog et enigt Aarhus Byråd onsdag aften uden nærmere debat.

Dermed sagde politikerne ja til en samlet investering på  28 millioner kroner, der skal finansieres gennem besparelser i form af færre skader på skolernes skadeskonti.

Den intelligente videoovervågning med bevægelsessensorer for tre mio. kr. skal opsættes på de 27 skoler i Aarhus, der er mest udsat for brande og hærværk.

Samtidig vil byrådet etablere ABA-anlæg på alle 47 skoler i kommunen for 25 mio. kr. ABA står for automatisk brandalarm-anlæg, og er en avanceret brandmelder, der både kan måle varme og røg og som automatisk sender alarmen direkte til brandvæsnet, der rykker ud på alarmen.

Formålet er reducere antallet af brande og hærværk, fordi kommunen er selvforsikret for skader op til 25 mio. kr. Kommunen har i en årrække haft gennemsnitlige udgifter til brande og hærværk 10 mio. kr. om året. 

 

Skoler får mere overvågning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce