Skoler og institutioner tjener på udbud af grønne områder

Private gartnere skal nu passe en stor del af de grønne områder ved byens daginstitutioner og andre kommunale områder. Arkivfoto: Klaus Wind

Skoler og institutioner tjener på udbud af grønne områder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Kommune har nu overladt en stor del af vedligeholdelsen af de grønne områder omkring skoler, daginstitutioner og plejehjem til private firmaer. Fortjenesten bliver på institutionerne.

AARHUS: Skoler, daginstitutioner, klubber, plejehjem og andre kommunale institutioner får en lille fortjeneste på at private firmaer nu har overtaget græsklipning, lugning af ukrudt, snerydning og andre vedligeholdelser af de grønne områder i Aarhus Kommune.

15. april overtog et mindre antal firmaer vedligeholdelsen af i alt seks geografiske områder i hele kommunen undtagen i midtbyen, hvor det fortsat er kommunens ansatte ved Natur- og Vejservice, der passer arbejdet. Det skyldes, at der er en gruppe tjenestemænd ansat i afdelingen, som kommunen dermed fortsat kan tilbyde arbejde.

Kontrakten med de private gartnere og entreprenører gælder for fire år, og kommunen sparer netto 6 millioner kroner om året på udbuddet.

Fortjenesten bevares lokalt

- Skoler, institutioner og plejehjem får dermed billigere priser på plejen af deres grønne områder, og det er en besparelse, der ikke går i den centrale kommunekasse, men derimod bliver ude ved institutionerne, hvor de kan bruge pengene til ansatte, vikarer og aktiviteter, siger Peter Pedersen, økonomidirektør i Aarhus Kommune.

Selv om midtbyens skoler og institutioner ikke skal have private firmaer til at klippe træer og luge ukrudt får de alligevel del i besparelsen. For rent teknisk skal Natur- og Vejservice (NVS) levere arbejdet til samme pris som de private firmaer, og "underskuddet" herved på 2,9 millioner kroner om året får NVS i stedet tilført af kommunekassen.

- Det ville være uretfærdigt, hvis institutionerne i midtbyen ikke kunne få den samme besparelse som de andre, forklarer Peter Pedersen.

Udgiften til det kommunale NVS's opgaver i midtbyen er allerede indregnet i besparelsen, som altså netto er på 6 millioner kroner. Her har man også fraregnet de udgifter borgmesterens afdeling har til to nye ansatte, en controller og en anlægsgartner, der skal holde øje med de private firmaer og kvaliteten af arbejdet.

Skoler og institutioner tjener på udbud af grønne områder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce