Skrevet i sort asfalt: Bredt budgetforlig på plads i Aarhus

Budgetforliget for 2018 afsætter en stor portion penge til nye anlægsopgaver og infrastruktur, især ny asfalt. Foto: Aarhus Kommune

Skrevet i sort asfalt: Bredt budgetforlig på plads i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samtlige partier i Aarhus Byråd undtagen et har indgået forlig om budgettet for 2018. Det er et forlig med store investeringer i asfalt til nye veje og bedre mobilitet for 341 millioner kroner over fire år.

AARHUS: Asfaltmaskinerne kommer fremover på overarbejde i Aarhus, hvor samtlige partier undtagen Nye Borgerlige fredag eftermiddag skrev under på et budgetforlig for 2018 og de kommende år.

Forliget afsætter i alt ekstra 341 millioner kroner til nye veje og bedre mobilitet i Aarhus. Langt den største enkeltudgift er en ny ringvej i sydbyen, der skal skabe forbindelse mellem Beder og motorvej E45, den såkaldte Beder-Beringvej syd om Mårslet.

På krav fra Venstre og Det Konservative Folkeparti bliver der ikke alene afsat de nødvendige penge til ringvejen, men den bliver også fremrykket, så bilisterne kan tage den i brug i 2022. Det kommer til at koste 5,5 mio. kr. i reneudgift at fremrykke vejen.

- Men det er godt givet ud, fordi så mange vil få glæde af vejen, mener Marc Perera Christensen (K) og Gert Bjerregaard (V).

- Nu har vi talt om den vej i 25 år, og folk skal også vide om de er købt eller solgt, supplerer ældrerådmand Jette Skive (DF).

Mobilitet og cykelplan

Desuden indeholder forliget på anlægsområdet penge til nye skoleveje, hastighedszoner i byområder, intelligent trafikstyring, parkeringspladser og generelle forbedringer af vejnettet. Og der er afsat 75 mio. kr. til at forbedre forholdene i Aarhus Lufthavn for at tiltrække flere ruter og passagerer. Derudover kommer der som beskrevet før en ny permanent koncertplads på Eskelund.

Enhedslisten tydeligvis har været i tænkeboksen inden man sagde ja til så meget asfalt, som forliget indeholder. Beder-Beringvejen kommer til at koste i alt 470 millioner kroner:

- Men der er også lagt penge ind til grøn trafik i form af en mobilitetsplan i midtbyen og 44,8 mio. kr. til en cykelhandlingplan, forklarer Peter Hegner Bonfils og Jette Jensen (EL).

En stigende del af pengene til den ekstra asfalt kommer fra mobilitets- og vejfonden, MOVE, der tilføres ekstra 25 mio. kr. fra 2018 og frem, så der ventes i alt 75 mio. kr. herfra hvert år. Indtægterne kommer fra de såkaldte hjemfaldsklausuler.

Skrevet i sort asfalt: Bredt budgetforlig på plads i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce