Sommerdag i vente: Stille vind og op mod 32 grader i Østjylland

Badende på Aarhus Ø kan kombinere det gode vejr med VM-sejladser og en kølende dukkert, når temperaturen i Østjylland når op på 32 grader onsdag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sommerdag i vente: Stille vind og op mod 32 grader i Østjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Temperaturen kommer op på 30-32 grader i Aarhus og omegn onsdag. Men vinden står næsten stille, så det vil føles ekstra varmt. Natten til fredag åbner himlen sig med regnskyl.

AARHUS: Aarhus og Østjylland får en hed onsdag. Varmerekorden bliver ikke slået, men når temperaturen runder 30-32 grader celsius, vil det føles ekstra omklamrende lummert, fordi vinden er svag og ikke når over fem sekundmeter.

Sådan lyder meldingen fra vagthavende meteorolog Søren Mikkelsen, DMI Vejrtjeneste Karup. I øvrigt ligger den hidtil varmeste dag målt i Århus, som byen hed dengang, tilbage til 11. august 1975. Termometret på den meteorologiske målestation i Viby nåede op på 34 grader. Denne varmerekord er hverken slået før eller siden.

- Aarhus når ikke op på 35 grader, som der har været talt om. Men jeg er overbevist om, at vi når over 30 grader i Aarhus og Omegn. Det bliver 30-32 grader. Ved ni-tiden var temperaturen 24 grader, og det bliver varmest midt på eftermiddagen, siger Søren Mikkelsen.

Han advarer dog om, at vejret kan føles en del varmere en 30-32 grader.

- Selv om solen det meste af dagen er sløret af skyer, bliver det lummert. Vinden bliver under fem meter i sekundet, så det står stille og vil føles varmt, siger Søren Mikkelsen.

Et brag af vand venter natten til fredag

Torsdag kølner det lidt af. Temperaturen kommer op omkring 25 grader. Natten til fredag gælder det så om at forberede sig på det største regnskyl i flere måneder.

- Natten til fredag kommer der store mængder vand, forudser chefmeteorologen.

Flagene på alle de århusianske badestrande er heldigvis grønne onsdag, så der er mulighed for at blive kølet lidt ned.

Sommerdag i vente: Stille vind og op mod 32 grader i Østjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce