Spejdermuseet flytter og åbner genbrugsbutik

Benny Aros fra Spejdermuseet viser den nye genbrugs­forretning frem. Den vil holde åben den første lørdag i hver måned. Foto: Axel Schüt


Spejdermuseet flytter og åbner genbrugsbutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye og større lokaler skal fremover huse Spejdermuseet, hvor en genbrugsforretning skal være med til at tjene hjem til driften.

Efter mere end 10 år i Vestergade 3 er Spejdermuseet flyttet ud af byen i nye og større lokaler, og det blev lørdag markeret med en »snigpremiere« i form af en mini-indvielse af de nye lokaler på Søren Nymarksvej i Højbjerg - samtidig med at museet lancerede årsskriftet for 2016.

Mange af de fremmødte markerede dagen ved at troppe op i deres gamle spejder-skjorter, og knap var der budt velkommen, før der blev udvekslet minder og gode spejder-historier.

En del af de god historier er netop blevet samlet i dette års årsskrift med titlen »Hvad spejderdagbøgerne gemmer ... ».

»Vi har utrolig mange gamle dagbøger fra spejdere, den ældste går helt tilbage til 1911, og så har redaktionen bag årsskriftet brugt timer på at gå dem igennem og finde de gode historier, som så er samlet i årsskriftet,« fortæller Benny Aros fra Spejdermuseet.

Flytningen fra midtbyen har givet større lokaler og udendørsarealer.

»Der var to årsager til at flytte. For det første har vi fået bedre lokaler, vi har nu blandt andet plads til en cafe, og dernæst har vi fået et stort udendørsareal,« siger Benny Aros og fortsætter:

»Vi vil gerne inviterer de unge spejdergrupper til museet, men inde i byen havde vi ikke mulighed for at lave udendørsaktiviteter. Herude kan vi sende grupperne ud på løb, vi har fri parkering, og vi kan bruge udendørsområdet til forskellige aktiviteter«.

Gode genbrugsting

Spejdermuseet får ingen offentlige tilskud og skal derfor selv tjene penge hjem til drift. Af den grund lancerede museet en helt ny idé lørdag ved åbningen af de nye lokaler.

Fremover vil Spejdermuseet også komme til at rumme en genbrugsforretning, som skal lægge en god bund for den årlige indtjening til drift af museet.

I alt er der 200 kvadratmeter til den nye genbrugsforretning, der allerede er fyldt godt op. Butikken kommer til at holde åben den første lørdag i hver måned.

»Vi håber selvfølgelig også, at vi får en hel lille afdeling med brugte spejder-artikler som knive, bælter og uniformer. Mange børn har jo ikke slidt meget på uniformen, når de vokser ud af den eller stopper, så de kan forhåbentlig genbruges,« siger Benny Aros.

Den officielle indvielse af Spejdermuseet vil blive i december.

Spejdermuseet flytter og åbner genbrugsbutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce