Spørrings midtpunkt er brændt ned: - Det er et stort tab

Parret Majbritt Jensen og Tim Pedersen har kun boet i Spørring i omkring et halvt år. Selvom de laver store indkøb til deres sammenbragte storfamilie andre steder, kommer de til at savne den lokale købmand. Foto: Flemming Krogh

Spørrings midtpunkt er brændt ned: - Det er et stort tab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerne i Spørring vågnede op til en nedbrændt købmandsbygning, som de kommer til at mangle i dagligdagen.

SPØRRING: Som i de fleste små landsbyer omkring Aarhus, ligger kirkegården overfor enten kroen eller byens købmand. Sådan er det også i Spørring, hvor kirken og købmanden ligger i den centrale del af byen. Som et naturligt omdrejningspunkt. Men nu er den røde murstensbygning, som ud over et supermarked også rummede et pizzeria, brændt ned.

Det ryster de lokale beboere i byen, som kiggede forbi brandtomten - dagen efter branden.

- Det er trist. Vi bor omkring 500 meter herfra, og vi har haft glæde af, at vores store drenge kan gå ned og købe nogle ekstra liter mælk, eller hvad vi nu lige står og mangler, lyder det fra 31-årige Majbritt Jensen, som er på tur med sin mindste søn på én måned sammen med sin mand, Tim Pedersen, der holder ferie fra sit job som buschauffør i disse dage.

Parret skal naturligvis ned forbi købmandsbutikken, for at se hvor alvorligt det ser ud.

Privatfoto

Lugtede brændt

Taget er voldsomt hærget af branden, kun de rå murstensmure står tilbage. Noget tyder på, at det kan vare længe, inden supermarkedet åbner igen.

- Vi er tilsammen syv i familien, så vi plejer at handle stort ind i en af de nærliggende, større byer. Men det har været rart at kunne gøre småindkøb her. Det kommer vi til at mangle, siger Tim Pedersen, som ligesom sin kone ikke vågnede ved hverken lyden af ildebrand eller ved sirenerne fra udrykningskøretøjerne.

Det var først da parrets nyfødte søn skulle have mad, at Majbritt Jensen vågnede. Lysvågen tjekkede hun sin telefon, og da hun kiggede under Spørring-gruppen på Facebook, opdagede hun, at der var brand i bygningen i midten af landsbyen.

- Vores vinduer stod på klem og da jeg læste om branden, kunne jeg også begynde at lugte, at det brændte i nærheden, fortæller Majbritt Jensen.

De nærmeste dage vil formentlig give beboerne i Spørring en afklaring på, hvorvidt der kommer indkøbsmuligheder tæt på deres hjem igen.

Troede det var katten

En af indbyggerne i Spørring, som bor omkring 100 meter fra brandstedet, er Frank Thomsen. Fra sit hvidkalkede hus med sorte teglsten, kan han se hen til købmanden.

- Jeg vågnede ved en kradsende eller knitrende lyd. Først troede jeg, det var min kat, som kradsede i et stykke legetøj. Men da katten stoppede med det, fortsatte lyden, og da jeg kiggede ud af mit køkkenvindue, hvor jeg fornemmede lyden kom fra, kunne jeg se flammer i et af vinduerne deroppe, fortæller Frank Thomsen, som har boet i Spørring i omkring 20 år.

Den 57-årige gummiarbejder ringede straks 112 og fik fat i alarmcentral, som fortalte, at en anden beboer netop havde alarmeret dem. Efter 17 minutter dukkede de første brandbiler op. De fik hurtigt gang i slukningsarbejdet.

- Jeg synes det tog lang tid. Da brandbilerne ankom, var der ild i hele bygningen. Det var ikke til at redde huset. Nu er det næsten brændt ned, lyder det ærgerligt fra Frank Thomsen, som kommer til at savne den lokale købmand.

Alle sine indkøb plejer han at gøre i butikken tæt ved sit hjem.

- Jeg bor alene, så det er ikke så store indkøb. Men købmanden er også stedet man mødes og får en snak med de andre i byen, så det er da et tab for mig og for de andre beboere i Spørring, siger Frank Thomsen som også kommer til at savne det lokale pizzeria, der var en del af bygningen.

Købmanden er brændt ned. Foto: Flemming Krogh
Frank Thomsen, 57 år, bor tæt ved Mini Købmanden i Spørring. Da han opdagede branden ringede han til alamcentralen. Hans datter, Helle Poulsen, 32 år, bor også i Spørring men ikke så tæt ved stedet hvor branden opstod. Foto: Flemming Krogh

Købmanden er brændt ned. Foto: Flemming Krogh
Ilden havde ikke fat i den bagerste del af bygningen, hvor indgangen til købmanden lå, men bygningen er voldsomt medtaget af branden alligevel. Det er ansatte fra Pro Industri og Skadeservice i Aarhus som dækker bygningen af og som har fejet fortove og vejarealer, da der var farligt asbest i det brændende tag, som spredte sig ud over området. Foto: Flemming Krogh

Spørrings midtpunkt er brændt ned: - Det er et stort tab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce