Stadig tomme skinner: Ingen letbanetog til Odder og Grenaa inden sommerferien

Så letbane-tomt ser det ud i Mårslet i øjeblikket. Men engang i sensommeren kommer der til at køre letbanetog på strækningen, mener Aarhus Letbane. Foto: Axel Schütt

Stadig tomme skinner: Ingen letbanetog til Odder og Grenaa inden sommerferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til gengæld er det - ifølge Aarhus Letbane - sandsynligt, at der begynder at køre tog til Odder senere på sommeren. Og at banen til Grenaa når at åbne i 2018.

ØSTJYLLAND: Så er der nyheder fra Aarhus Letbane. To dårlige og to gode:

Den første dårlige nyhed er, at strækningen til Odder ikke åbner inden skolernes sommerferie.

Den næste dårlige nyhed er, at strækningen til Grenaa åbner endnu senere.

Til gengæld er der ifølge Aarhus Letbane en god chance for, at der kommer til at køre letbanetog til Odder inden sommeren er forbi.

"Fremdriften i godkendelsesarbejdet tyder på, at Odderbanen kan åbnes for passagerdrift i løbet af sommeren", meddeler Aarhus Letbane.

Planen er at åbne Odderbanen straks den er klar og efterfølgende markere åbningen sammen med Odder Kommune, når alle er vendt tilbage fra sommerferie.

Den anden gode nyhed er, at de fleste af de vilkår, der mangler for, at letbanen kan blive ved med at køre på den indre strækning i Aarhus By - 55 ud af 58 - nu er godkendte. Da letbanen fik grønt lys for at køre 21. december 2017, manglede der en lang række godkendelser. Tilbage udestår tre vilkår, der ventes "lukket" inden for tidsfristen 21. august 2018.

Hør journalist Ole Christensen fortælle om historien her

Det ligger i kortene, at banen til Grenå først åbner engang efter, at Odderbanen er genåbnet.

Strækningen er teknisk færdigbygget med skinneanlæg, kørestrøm, signalanlæg og omformerstation. Men der mangler stadig finish-arbejder på perroner og stationer samt - ikke mindst - godkendelse til at køre med passagerer på strækningen

- Vi befinder os i en kompleks proces med flere aktører, der gør det umuligt at arbejde med præcise datoer. Sammenlignet med den indre strækning, hvor letbanetogene kører på øjesyn, er Odder- og Grenaabanen traditionelle jernbaner med andre og mere omfattende godkendelsesprocesser og sikkerhedskrav, siger Aarhus Letbanes direktør, Michael Borre.

- Alle involverede parter arbejder intensivt på at få godkendt først Odder- og derefter Grenaabanen, og vores mål er fortsat, at begge strækninger kan åbne i 2018, tilføjer direktøren.

Stadig tomme skinner: Ingen letbanetog til Odder og Grenaa inden sommerferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce