Stadsdirektør og kommunale journalister er i clinch

Sagen om skandalechefen i Aarhus Kommune skaber stadig ballade. Der gælder også internt i den kommunale organisation, hvor stadsdirektøren og kommunens journalister er kommet i infight. Arkivfoto

Stadsdirektør og kommunale journalister er i clinch

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadsdirektørs udtalelser om pressetjenestens modvillighed i sagen om skandalechefen fik tirsdag kommunens journalister til at afsende et vredt brev. Onsdag svarede stadsdirektøren, men journalisterne efterlyser flere svar og offentlighed om sagen.

AARHUS: Der er opstået kold luft mellem stadsdirektør Niels Højberg og journalisterne ansat ved Aarhus Kommune.

Det skyldes, at Niels Højberg i et interview i Mandag Morgen pegede på kommunens pressetjeneste som et værn i en kamp for at afholde Århus Stiftstidende fra at få oplysninger om de kritisable forhold i afdelingen for teknik og miljø.

Stadsdirektørens udtalelser blev offentliggjort lørdag morgen, og tirsdag reagerede faggruppen af journalister ved at sende en skarpt formuleret udtalelse til Niels Højberg og Aarhus Byråd.

- Samlet set er dine udtalelser unuancerede og urigtigt med til at underbygge den offentlig myte om, at vi som faggruppe skygger for offentlighedens mulighed for at se kommunen efter i sømmene. At denne påstand underbygges af Aarhus Kommunes højeste embedsmand er stærkt kritisabelt og uden fortilfælde, understreger journalistgruppen i henvendelsen.

Stadsdirektør på banen

Onsdag modtog journalistgruppen ved Aarhus Kommune et svar fra stadsdirektøren.

Niels Højberg henviser til en orientering, som han mandag sendte til Aarhus Byråd.

- Heri gør jeg det klart, at den konkrete sag - efter min vurdering og på baggrund af den viden, jeg har fået - over for pressen er håndteret med en træghed og langsommelighed for at modarbejde åbenhed. Ansvaret for dette ligger hos ledelsen og er således også som del af grundlaget for at afskedige både forvaltningschefen og direktøren. Det er naturligvis mit ansvar, at jeg ikke over for Mandag Morgen klart nok gjorde opmærksom på, hvor ansvaret ligger. Jeg har således ikke grundlag for at kritiserer journalisterne i Teknik og Miljø, skriver Niels Højberg.

Et sløret billede

Avisen har kontaktet Niels Højberg for at få uddybet situationen omkring uroen i kølvandet på udtalelserne i Mandag Morgen.

Men stadsdirektøren ønsker ikke at kommentere sagen.

En af medunderskriverne på journalistgruppens henvendelse til Aarhus Byråd og stadsdirektøren er journalisternes fællestillidsrepræsentant Trine Krabbe. Sammen med kollegerne er hun glad for, at Niels Højberg nu entydigt præciserer ledelsesansvaret.

- Vores medlemmer er dog fortsat ærgerlige over, at offentligheden bliver ladt tilbage med et indtryk af kommunalt ansatte kommunikationsfolk som et "værn" mod pressen. Åbenhed i forvaltningen og indsigt i kommunens drift har været og er fortsat udgangspunkt for vores arbejde, og det billede har stadsdirektørens udtalelser været med til at sløre, forklarer hun.

Offentlige svar

Ifølge Trine Krabbe er der generelt en oplevelse af, at der stadig mangler svar på nogle spørgsmål.

- Vi vil derfor henvende os til Niels Højberg med en opfordring til ham om at præcisere sine udtalelser offentligt, og vi ser frem til at få et svar, forklarer hun.

Stadsdirektør og kommunale journalister er i clinch

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce