Stærkt kritiseret branddirektør får million-farvel

Lars Hviid fratrådte kort før jul stillingen som direktør for Østjyllands Brandvæsen efter en stærkt kritisk arbejdspladsvurdering. Foto: Kim Haugaard

Stærkt kritiseret branddirektør får million-farvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktøren for Østjyllands Brandvæsen indgik før jul en fratrædelsesaftale med bestyrelsen. Her er regningen.

AARHUS: Det kommer til at koste Østjyllands Brandvæsen og dermed ejerkommunerne Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø en millionudgift at komme af med den hidtidige branddirektør Lars Hviid.

Kort før jul indgik bestyrelsen en fratrædelsesaftale med branddirektøren. I forvejen blev direktøren forud fritaget for tjeneste efter at en arbejdspladsvurdering gav ham dumpekarakter og viste udbredt manglende tillid til direktøren.

Bestyrelsen - og især bestyrelsesformand Bünyamin Simsek - brugte derefter en periode til at undersøge arbejdspladsvurderingen og til at tale med medarbejdere og ledelse, blandt andet med en "åben dør" til kritiske medarbejdere. Efterfølgende blev konklusionen altså at brandvæsnet og direktøren indgik en fratrædelsesaftale.

Her er udgiften

Århus Stiftstidende har ikke kunnet få aktindsigt i selve fratrædelsesaftalen, men har fået det i udgiften.

Den viser, at Lars Hviid har seks måneders opsigelsesvarsel, og har krav på en fratrædelsesgodtgørelse svarende til et års løn i henhold til den mellem KL og Forhandlingsfællesskabet indgåede rammeaftale om kontraktansættelse af chefer.

Når man sammenregner direktørens årsløn, pensionstillæg og særlig feriegodtgørelse ender halvandet års løn og fratrædelsesaftale med at koste brandvæsenet 1,8 millioner kroner.

Ifølge avisens oplysninger kommer denne udgift ud over de 7,4 millioner kroner, som brandvæsenet mangler i 2019.

Stærkt kritiseret branddirektør får million-farvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce