Status på supersygehusets besparelser: Deadline for sparekravet nærmer sig

Hver afdeling på supersyghuset har fået et beløb, de skal spare, så nu kan de selv komme med forslag til hvordan. Foto: Kim Haugaard

Status på supersygehusets besparelser: Deadline for sparekravet nærmer sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver afdeling på Aarhus Universitetshospital har fået tal på, hvor meget de skal spare resten af året. Afdelingerne skal nu komme med deres bud på, hvordan de vil spare pengene - og deadline nærmer sig.

AARHUS: Alle afdelinger på Aarhus Universitetshospital har fået af vide, hvor meget de skal spare, inden året er omme.

Det sker som led i den kommende besparelse på cirka 325 millioner kroner, som supersygehuset står over for.

Alle afdelinger skal nemlig bidrage. Det har hospitaldirektør Poul Blaabjerg tidligere udtalt til avisen.

Der er ingen, der kan se sig fri for den kommende sparerunde, og derfor har hver afdeling fået et såkaldt måltal for, hvor mange penge de skal spare i 2019.

Nu er det så op til de enkelte afdelingsledelser at finde ud af, hvor i afdelingen de kan spare, og hvordan det skal realiseres. De enkelte afdelinger skal derefter give hospitalsledelsen deres bud på, hvordan de sparer det beløb, de er blevet bedt om - og deadline nærmer sig.

- Ved udgangen af måneden skal hver afdeling komme med et bud på, hvor de kan spare, lyder det fra Lars Elgård Pedersen, pressechef ved Aarhus Universitetshospital.

ed udgangen af måneden skal hver afdeling komme med et bud på, hvor de kan spare.
- Lars Elgård Pedersen, pressechef ved Aarhus Universitetshospital.
Historien kort: Hvad ligger bag besparelserne
I begyndelsen af april kom det frem, at Aarhus Universitetshospital skal spare cirka 325 millioner kroner.Det skyldes blandt andet, at flytningen til Skejby sidste år blev dyrere end forventet, og at hospitalet måtte aflyse operationer i efteråret på grund af problemer med sterilcentralen.

Ledelsen valgte derfor at skubbe dele af sidste års underskud til i år, og det betyder, at Aarhus Universitetshospital står til at få et underskud på 425 millioner kroner i 2019. Derfor skal supersygehuset spare nu.

De kommende besparelser har fået en række tillidsrepræsentanter og læger til at advare om alvorlige og omfattende konsekvenser, hvis de gennemføres. De varsler personaleflugt, konflikter og tab af ekspertise.

Men spare, det skal supersygehuset - og alle afdelinger skal bidrage, lyder det fra hospitalsledelsen. Derfor skal alle afdelinger komme med deres bud på, hvordan de kan spare og dermed bidrage.

Kan skubbe besparelserne

Derfor sidder der lige nu en masse afdelingsledere og grubler over, hvor de kan finde pengene.

Selve måltallet varierer mellem afdelingerne, men alle skal som udgangspunkt bidrage til det store millionbeløb, supersygehuset skal spare. I princippet ville en afdeling kunne melde ind, at det ikke er muligt for dem at spare det fulde beløb, men måltallet er ikke et forslag til afdelingerne eller en slags høring. Beløbet skal spares, lyder det.

Til gengæld viser det sig, at at afdelingerne 'kun' skal spare cirka 305 millioner ud af de 325 millioner kroner. De sidste 20 millioner kroner findes nemlig fra central hold. Det betyder, at man i ledelsen sparer nogle millioner kroner på overordnede ting, som ikke skal findes i de forskellige afdelinger.

Desuden kan hospitalsledelsen vælge at skubbe dele af underskuddet til de kommende år, hvis de ikke mener, det er realistisk at gennemføre i år. Det kræver bare et grønt lys fra regionen.

Ledelsen skal udarbejde en plan for, hvordan besparelserne skal findes, men hvis de præsenterer en realistisk plan for, hvordan pengene kan findes de næste par år, kan de få lov at udskyde dele af sparekravet lidt endnu. Så skal de 325 millioner kroner nemlig ikke findes alene i år.

Status på supersygehusets besparelser: Deadline for sparekravet nærmer sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce