Stavtrup Badminton går mod tendensen

Badmintonklubber over hele landet kæmper med stort frafald - især blandt børn og unge. Stavtrup Badminton har fundet en vej mod den triste udvikling. Pressebillede


Stavtrup Badminton går mod tendensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Badmintonsporten har trange kår i disse år, men Stavtrup Badminton går mod tendensen. De opretholder medlemstallet hos de yngste og sluttede endda sidste sæson med venteliste.

Lige nu ligger de danske badmintonhaller stille hen. Sommeren er nemlig i den grad lavsæson for sporten, som traditionelt har stået stærkt hos danske idrætsudøvere i alle aldre i mange, mange år.

Desværre har der den seneste årrække tegnet sig et billede af, at flere og flere badmintonbaner står tomme hen i hallerne, selvom sæsonen er på sit højeste. Badminton oplever et medlemsfrafald som aldrig før. I perioden 2012-2014 viser data fra DGI, at medlemstallet er faldet fra 42.784 spillere i alderen 0-18 år til 36.104 spillere.

Det bekymrer man sig dog ikke om hos Stavtrup Badminton. Forstadsklubben har i samme periode opretholdt deres medlemstal for børn og unge. Faktisk har de også fået lidt flere med, så man endte 2014-2015-sæsonen på 76 spillere og endda sluttede med 10 spillere på venteliste, fordi der ikke var kapacitet til flere.

»Jeg tror, at det er en blanding af flere ting. Dels er børne- og ungdomsafdelingen det bærende element hos os, fordi vi ikke har en decideret seniorafdeling. Dels har vi især i sidste sæson gjort meget for at kommunikere vores tilbud og arrangementer, så der er blevet fyldt godt op, når vi har haft noget. Det har en afsmittende effekt,« udtaler Frank Vincens, ungdomsansvarlig hos Stavtrup Badminton.

Hos Stavtrup Badminton har de i sidste sæson afholdt to åbent hus-dage, haft opslag på skolens intranet, arrangeret badmintonskole i efterårsferien i samarbejde med DGI, fået ny hjemmeside med nem onlinetilmelding, forbedret kommunikationen til både børn, unge og forældre, og i øvrigt italesat klubbens tilbud og muligheder i forældrekredse uden for klubben.

»Vi har fået bedre styr på det helt basale. Det er vigtigt, at medlemmer og forældre ikke får en dårlig oplevelse med en aflyst træning eller manglende information, fordi vi kun sender ud en gang. Alle i bestyrelsen har selv børn, der er aktive i klubben, så vi ved udmærket, at det skal være let og enkelt at tilmelde ens børn, og at man godt kan bruge en venlig reminder ind i mellem«, fortæller Frank Vincens.

Badmintonkonsulent Inge-Birthe Gavnholt fra DGI Østjylland mener, det skyldes en god ledelse, der gør en stor indsats.

»Den har formået at lave et godt tilbud og få gode trænere til klubben. Og så er der de sidste seks-syv år gået fra at bo omkring 3.000 til over 5.000 i bydelen,« siger hun.

pcb og MLKA

Stavtrup Badminton går mod tendensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce