Stiften-journalist i finalefeltet til hæderspris

Journalist på Århus Stiftstidende, Morten Svith, er nomineret som en af fire til den såkaldte "Graverprisen". Vinderen kåres 28. oktober. Arkivfoto

Stiften-journalist i finalefeltet til hæderspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et rekordstort antal nominerede er skåret ned til fire finalister i kampen om at vinde Foreningen af Undersøgende Journalisters store pris "Graverprisen". Som det eneste lokalmedie er Århus Stiftstidende repræsenteret ved journalist Morten Svith.

AARHUS: Morten Svith, journalist på Århus Stiftstidende, har rystet det kommunale system i Aarhus med sine artikler om "Skandalechefen". Sviths arbejde har givet genlyd uden for kommunen og også blevet bemærket i journalistiske kredse.

Nu er Morten Svith tæt på at få stor hæder for sin lange, afslørende serie af artikler, der til en start tog udgangspunkt i den tidligere chef for Natur- og Vejservice og senere Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune, Claus Pedersen.

Morten Svith er nomineret som en af fire til den såkaldte "Graverprisen", hvis vinder kåres 28. oktober.

Morten Svith er i konkurrencen om titlen med Thomas Gösta Svensson og Jesper Rise Børjesen, Ekstra Bladet, der har skrevet "Staten sælger ud: Sharia-sheik overtager vaccine-fabrik", Søren Kjellberg Ishøy, BT, der har skrevet om "Rigspolitiets ulovlige aftaler", og Jesper Høberg, Michael Stenvei og Niels Sandøe fra finans.dk, der har leveret artikler til "Det store afgiftslotteri".

Graverprisen uddeles af FUJ, Foreningen af Undersøgende Journalister.

I alt har der været 69 indstillinger til de i alt fire priser, som uddeles, hvor "Graverprisen" betragtes som hovedprisen. Graverprisen gives til journalisten eller journalisterne bag "årets vigtigste, undersøgende historie".

Morten Svith er tidligere blevet hædret med Erik Schmidts Mindelegat for artiklerne. Det er Århus Stiftstidendes interne legat for god journalistik, der uddeles én gang om året.

Stiften-journalist i finalefeltet til hæderspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce