Stigning i antallet af alvorligt tilskadekomne i trafikken i Østjylland

Antallet af ulykker i Østjylland er steget over de seneste år. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Stigning i antallet af alvorligt tilskadekomne i trafikken i Østjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20 mennesker blev dræbt i trafikken i Østjylland, og næsten 400 kom alvorligt til skade sidste år.

AARHUS: Mens der sker færre trafikulykker rundt om i Danmark, er der flere, der kommer alvorligt til skade eller bliver slået ihjel i trafikken i Østjyllands politikreds. Det skriver DR Østjylland.

Sidste år døde 20 mennesker i Østjylland, og næsten 400 kom alvorligt til skade. Det viser en ny rapport fra Vejdirektoratet.

Samlet set er antallet af dræbte og tilskadekomne steget med 24 procent siden 2013. På landsplan har antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken ellers været nedadgående i samme periode.

Vejdirektoratets rapport viser, at der i Østjylland var en overvægt af personskader i byzoner i forhold til på landsplan, selvom der dog skete flest dødsulykker uden for byerne.

Marianne Steffensen, der er afdelingsleder for trafiksikkerhed i Vejdirektoratet, vurderer, at stigningen i Østjylland og de forholdsmæssigt mange alvorlige ulykker i byzoner, skyldes, at Aarhus ligger i landsdelen.

- Det er anderledes end på landsplan, og det må til dels skyldes, at man har Aarhus i politikredsen, som jo er en stor by, og dermed den type ulykker, der følger med, siger hun til DR Østjylland.

61 procent af personskaderne skete i en byzone i Østjylland, mens det samme tal på landsplan var 54 procent. 9 blev dræbt i en byzone, og 11 dræbt i landzoner. Det er særlig gået ud over cyklisterne i Aarhus, og det er ikke kun i højresvingsulykker, fortæller Marianne Steffensen.

- Cykler er i ulykker i kryds, fordi det er svært at se dem. De kommer med høj fart, og så bliver man påkørt, når man kommer kørende på en cykelsti, og der er en bil, der kører ud, fordi den har overset, at der kommer en cyklist. Så man er sårbar, når man kører på cykel, siger hun.

En af dem, der har oplevet netop det scenarie, er Nadia Jensen, der hver dag pendler på cykel i Aarhus.

- Jeg er blevet påkørt og røg hen over en kølerhjelm. Det skete ved et t-kryds, hvor en bil så kom hen over cykelstien og mødte mig dér, siger hun.

Hun er enig i, at det til tider kan være farligt at være cyklist i byen.

- Især fordi vi har rigtig mange bakker og rigtig mange dumme lyskryds, hvor bilisterne overser os, siger hun til DR Østjylland.

I Aarhus Kommune fortæller mobilitetschef Susanne Krawack, at man vil gå alle ulykker nøje igennem for at se, om man kan gøre noget for at nedbringe de mange ulykker.

I langt det fleste tilfælde er det mænd, der er involveret i trafikulykker, og 14 ud af de 20 dræbte i trafikken i Østjylland sidste år var da også mænd.

Stigning i antallet af alvorligt tilskadekomne i trafikken i Østjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce