Stjernearkitektur storsælger: Du kan dog stadig få fingre i Jyllands dyreste lejlighed

AARhus når på det højeste op i 20 etager - 65 meter. Bygningen kommer til at rumme godt 250 lejligheder og 65 små »badehuse«, hvor af 21 er fritliggende ud mod promonaden og Bassin 7, mens de øvrige er placeret i høje stueetager i selve AARhus. Visualisering: AARhus.

Stjernearkitektur storsælger: Du kan dog stadig få fingre i Jyllands dyreste lejlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bjarke Ingels-byggeriet AARhus på Aarhus Ø går i gang nu. Næsten en tredjedel af boligerne er allerede solgt. Husets - og Jyllands - dyreste lejlighed til 25 mio. kr. er ikke solgt endnu.

Arbejdet er ikke nået længere end til at skrabe asfalten af det gamle kajanlæg ved Bassin 7 på Aarhus Ø, og salget boligerne i milliard-projektet AARhus åbner først officielt nu.

Alligevel har der allerede meldt sig købere til omkring 30 procent af byggeriet. Her to og et halvt år før AARhus står færdigt, er der solgt boliger for 360 mio. kr.

Den meget store interesse for byggeriet, hvor priserne på de godt 250 lejligheder svinger fra 2,2 mio. kr. for den billigste til 25 mio. kr. for den dyreste, er der især én god forklaring på.

Den hedder Bjarke Ingels.

En bid af stjernen

Han er tidens absolut største internationale stjerne blandt danske arkitekter og er de senere år brudt igennem med store, spektakulære projekter i New York og andre steder i USA. For et par dage siden kom Bjarke Ingels som eneste dansker med på Time Magazines årlige liste over verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker - i selskab med blandt andre Barak Obama, paven og skuespilleren Leonardo DiCaprio.

Det er Bjarke Ingels og hans firma, BIG, der har tegnet AARhus.

»Vi mærker en enorm interesse for AARhus, fordi huset er tegnet af Bjarke Ingels og BIG. Det er jo fantastisk, hvad han har af opgaver rundt om i verden. Folk vil gerne have en bid af det - en bid af BIG,« siger byudvikler Rune Kilden, der sammen med Michael Mortensen fra Casa i Horsens er bygherre på projektet.

Men det er ikke kun navnet, der trækker.

»Det bliver et helt ekstraordinært byggeri, og folk ved godt, at der kommer ikke et mangen til i Aarhus,« siger Rune Kilden.

Toppris: 25 mio. kr.

Det er især de store lejligheder, der fra starten har været rift om, fortæller Johan Nairn, Nybolig Bruuns Bro, der står for salget af AARhus.

»Den dyreste lejlighed, der er solgt foreløbig, koster 17,5 mio. kr.,« siger han.

Nybolig har dog stadig flere af de største og dyreste lejligheder tilbage på hylderne. Blandt andre, hvad der må være Jyllands dyreste lejlighed: Helt oppe i spidsen af det ene af husets to store A'er, 270 kvadratmeter i to etager og med næsten 300 kvadratmeter tagterrasse. Pris 25 mio. kr.

Men er der overhovedet købere til så dyre lejligheder i Aarhus?

»Ja,« siger Johan Nairn og fortsætter:

»Men der er ikke mange. Mit gæt er, at der højst er 100 potentielle købere til en lejlighed i den prisklasse.«

Forældrekøb til to-årig

Han fortæller, at det er folk, der i forvejen bor i store huse, der har købt de dyre lejligheder i AARhus.

»Projektet har vækket et latent behov hos dem. Fordi det er et fantastisk byggeri med den bedste beliggenhed på Aarhus Ø. Og på grund af navnet Bjarke Ingels. Det er et helt unikt hus, han har tegnet. Han kan noget specielt, når han komponerer et byggeri. Der er optimal lys i og udsigt fra boligerne. Det giver en uovertruffen kvalitet,« siger Johan Nairn.

Blandt de mindre boliger - de mindste er på godt 50 kvadratmeter - er flere solgt til unge par eller som forældrekøb.

»Et par har købt lejlighed til deres to-årige barn. Med parkeringsplads endda. De må jo så nok regne med at skulle leje boligen ud, til barnet er klar til at flytte hjemmefra,« siger Johan Nairn og fortsætter:

»Det fede ved huset er mikset af store og mindre lejligheder. Variationen.«

I Ceresbyen har Nybolig solgt boligerne i Ceres Panorma. Her var alle 130 lejligheder revet væk, syv måneder før højhuset er færdigt.

Kommer vi til at se noget lignende i AARhus?

»Det ved jeg ikke. Men jeg er overbevist om, at når huset står færdigt i slutningen af 2018, så er der udsolgt,« siger Johan Nairn.

Stjernernes gensyn

Hvor Isbjerget hidtil har været ikonet på Aarhus Ø, får det nu hård konkurrence fra AARhus.

Belgiske Julien De Smedt - JDS - var sammen med århusianske Cebra Arkitekter hovedarkitekt på Isbjerget. Han og Bjarke Ingels var ikke bare studiekammerater. De to fik sammen gang i arkitektkarrieren gennem deres fælles firma Plot, som de havde i fem år, inden de for 10 år siden gik hver for sig.

Nu mødes de så igen på Aarhus Ø med hver sit spektakulære byggeri næsten side om side.

Stjernearkitektur storsælger: Du kan dog stadig få fingre i Jyllands dyreste lejlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce