Stjernehimlen over Strøget er slidt op: Nu skal en ny løsning findes

Efter ni år over Strøget er det efter denne jul slut med stjernehimlen over gågaden. Nu skal man finde en ny løsning. Arkivfoto: Scanpix

Stjernehimlen over Strøget er slidt op: Nu skal en ny løsning findes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den ikoniske stjernehimmel over Strøget i Aarhus er færdig. Slidt og træt, og derfor bliver det i år sidste gang, at århusianere og andre handlende kan se den. Nu leder Gadeforeningen Strøget efter en ny løsning.

AARHUS: Den er færdig. Brugt op og slidt.

Stjernehimlen over Strøget kan ikke mere, og derfor bliver den seks meter brede og 850 meter lange lyshimmel pillet ned, når 2017 er overstået. Og den bliver ikke sat op igen.

Det fortæller Gadeforeningen Strøget, som nu leder efter en ny løsning.

- Den skinner endnu, men den skinner ikke så meget og så tydelig, som den har gjort. Det er de samme pærer, der sidder i stjernehimlen, som der sidder på Salling, så der kan man se, hvor meget effekt lysene har tabt, siger formand for Strøget, Lars Svendsen.

Man overvejede allerede sidste år, om det ikke var sidste gang. Men efter at have pillet den ned og undersøgt den, besluttede man sig for, at den kunne klare et sidste år.

- Ingen jul uden stjernehimmel

I 15 år har der været stjernehimmel over gågaden i Aarhus. Den nuværende himmel har klaret ni år og består af i alt 500.000 LED-lys, men hele strenge er gået ud, og med den manglende effekt i pærerne er det nu tid til pension.

Da man fortalte nyheden på Strøgets Facebookside væltede reaktionerne ind.

Alt fra "ked-af-det"-smileyer til kommentarer som "øv" og "det er ikke jul, uden stjernehimmel i Aarhus" fylder godt i opslaget. En opbakning til den nuværende løsning, som glæder strøgformanden.

- Det er virkelig rørende. Det er dejligt, at århusianerne og andre er så glade for stjernehimlen. Det husker vi, når vi skal finde en ny løsning, siger Lars Svendsen.

Stjernehimlen i tal
  • Er knap 900 meter lang og seks meter bred
  • Består af 500.000 pærer
  • Koster en halv millioner per år i opsætning, transport, opbevaring og strøm.
  • I alt bruger man 30.000 kroner på strøm i december.

En ny himmel eller noget andet

Efter at have snakket om en ny løsning hele året, nærmer man sig en ny løsning.

- Vi holder et afgørende møde i aften om, hvad vi gør i fremtiden. Skal det være en stjernehimmel igen, den tredje, eller skulle vi prøve noget helt anderledes. Skal vi gå tilbage til gran og hjerter?

- Tiden er nok mere til lys, men det kunne også være alt muligt andet. Men det har vist sig, at folk slet ikke kan undvære en stjernehimmel. Så det bliver nok til en ny i samme form, men i et anderledes udtryk. Det er det, vi skal undersøge nu, siger Lars Svendsen.

En ny stjernehimmel vil koste omkring halvanden millioner kroner. Penge, som foreningen har sparet sammen. Den nuværende himmel koster en halv million kroner om året i opsætning, forsikring, strøm, transport og at have på lager i ti måneder.

Stjernehimlen over Strøget er slidt op: Nu skal en ny løsning findes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce