Stor pengegave til café for psykisk sårbare

Trygfonden donerer knapt 800.000 kroner til Café ODA i Aarhus.- Ofte mangler der tilbud, som er direkte målrettet denne gruppe mennesker, men i caféen kan de møde andre med samme udfordringer og få udvidet deres netværk. Der er den nødvendige ro, og de kan få støtte til at håndtere deres udfordringer. Dermed er caféen en vigtig del af de psykisk sårbares vej mod en så normal hverdag som muligt, fortæller Camilla Fabricius, repræsentant i TrygFondens Regionale råd i Midtjylland, om baggrunden for TrygFondens støtte til projektet. Genrefoto: : Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

Stor pengegave til café for psykisk sårbare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Café Oda får 792.090 kroner fra Trygfonden til at forbedre hverdagen for OCD, depressions- og angstramte i Aarhus.

AARHUS: Det skønnes, at omkring 30.000 mennesker i Aarhus Kommune lider af OCD, depression, bipolar lidelse eller angst.

Lidelser, som ofte gør det vanskeligt at opretholde en almindelig hverdag og deltage i samfundet. Mange er for raske til at blive indlagt til behandling, men for syge til at kunne indgå på arbejdsmarkedet eller i sociale aktiviteter. Det fører ofte til social isolation og ensomhed.

I Café ODA i Aarhus kan denne gruppe få støtte og et socialt netværk.

Caféen i Teglværksgade får tirsdag 22. januar overrakt en check på 792.090 kroner fra Trygfonden. Pengene skal gå til at udvide caféens tilbud til psykisk sårbare mennesker i Aarhus.

Social kontakt i caféen

Donationen betyder, at caféen, der er etableret i et samarbejde mellem OCD-foreningen og Angst- og Depressionsforeningen, kan udvide åbningstiden og aktiviteterne.

Samværet i caféen er for nogle det første skridt mod deltagelse i samfundet igen.

- Indtil nu har caféen været åben to gange om ugen, hvor vi blandt andet arrangerer aktiviteter og udflugter for brugerne. Mennesker med disse lidelser, har brug for al den støtte og socialt samvær, de kan få, og caféen er en vigtig del af deres sociale kontakt. Derfor er vi meget glade for donationen fra Trygfonden, som gør det muligt at holde åbent tre dage om ugen, siger Pernille Bräuner, projektleder i Café ODA i Aarhus.

Café ODA i Aarhus har eksisteret i fem år og drives af en projektleder og otte frivillige.

Cirka 40 brugere er tilknyttet, og det er forhåbningen, at tilknytte yderligere 30-40 psykisk sårbare brugere.

Stor pengegave til café for psykisk sårbare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce