Store flyttedag: Første virksomhed rykker nu ind på Aarhus Ø

Pakhusene ligger lige i midten af hele Aarhus Ø på grunden mellem Isbjerget og Bernhard Jensens Boulevard. Foto: Nybolig

Store flyttedag: Første virksomhed rykker nu ind på Aarhus Ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag flytter det århusianske arkitektfirma Aart Architects som første virksomhed ind på Aarhus Ø.

AARHUS: Mens de første beboere for længst er rykket ind på Aarhus Ø, er de første virksomheder og restauranter endnu ikke flyttet til den nye bydel på Aarhus Havn.

Det sker i dag, mandag 27. februar.

Her holder arkitekterne hos Aart Architects store flyttedag, og det markerer starten på et nyt kapitel for bydelen.

Som den første virksomhed flytter Aarhus-arkitekterne til toppen af Pakhusene. Et byggeri i tegl og glas, der når sidste byggeetape står færdig, vil rumme 35.000 kvadratmeter bolig og erhverv, og som er tegnet af Aart Architects selv.

- Med det nye kontor føjer vi ikke alene et nyt kapitel til vores egen fortælling. Vi føjer også et nyt kapitel til fortællingen om Aarhus Ø som en levende og mangfoldig havnebydel, hvor bolig og erhverv får mulighed for at mødes på helt nye måder, fortæller Torben Skovbjerg Larsen, der er partner og CEO i Aart Architects.

Udover Aart Architects, rykker også Interlex Advokater ind i byggeriet midt på Aarhus Ø, ligesom Søstrene Grene rykker deres hovedsæde fra Strandvejen til bydelen, hvor de får 2.500 kvaratmeter at boltre sig på 5. og 6. etage i Pakhusene.

- Pakhusene bliver husene, der aldrig sover. Inspireret af deleøkonomien har vi skabt et tæt samspil mellem bolig og erhverv. Læg dertil, at virksomhederne deler mødelokaler, kantine, fitness, sauna, en stor tagterrasse og meget mere, siger Torben Skovbjerg Larsen.

Pakhusene består af tre 10-12 etager høje bygninger til kontorer og erhverv og to 9-13 etager høje og smalle bygninger med tilsammen 80 lejligheder. Alt sammen på grunden mellem Isbjerget og Bernhard Jensens Boulevard.

Aart Architects flytter ind i øverste etage af det nye byggeri Pakhusene på Aarhus Ø, der også får fitness-center og 80 boliger. Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Store projekter på vej

Aart Architects, der i dag har hovedsæde på Åboulevarden, har gennem de seneste år været i rivende udvikling.

Arkitekterne har flere større projekter i gang og på vej, og udover at stå bag tegningerne til AGFs nye klubhus, ligger også bolig- og erhvervsbyggeriet Nicolinehus på Aarhus Ø på tegnebordet. Det samme gør omdannelsen af det gamle kommunehospital, der skal laves til nyt, stort campusområde for Aarhus Universitet.

Nicolinehus kommer desuden til at indholde Aarhus Øs første dagligvarebutikker i form af Føtex og Netto.

Store flyttedag: Første virksomhed rykker nu ind på Aarhus Ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce