Store planer: Politiet vil flytte stationen ud af midtbyen

Politigården i Aarhus er hovedsæde for 800 medarbejdere i Østjyllands Politi. Men rammerne er utidssvarende og pressede, så politiet vil gerne finde en ny adresse. Foto: Axel Schütt

Store planer: Politiet vil flytte stationen ud af midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østjyllands Politi arbejder på at beskrive et byggeprogram over for staten, der kan bane vejen for bedre og moderne lokaler på en ny adresse i Aarhus.

AARHUS: Politigården i Aarhus kan være på samme vej som brandvæsenets ledelse: Ud af midtbyen og måske endda til samme adresse på Bautavej 1 i Aarhus Vest.

Det er et par år siden, at byrådsmedlem Marc Perera Christensen (K) foreslog, at politiet burde rykke med brandvæsenet ud til Bautavej ved Ringvejen. På baggrund af det aktuelle flytteforslag for brandvæsenet har avisen spurgt ledelsen i Østjyllands Politi om, hvad behovet er for at flytte politigården.

- Vi har en interesse i at finde en anden lokalitet, end vi har i dag. Vi bor noget klemt af byudviklingen, og vi har ikke mulighed for at udvide. Derfor vil det være mere hensigtsmæssigt at flytte til en ny adresse, hvor vi kan optimere lokalerne, så de passer bedre til de funktioner, vi har, fortæller stabschef ved Østjyllands Politi, Frits Kjeldsen.

- I forvejen har vi optimeret de nuværende lokaler og brugt alle kvadratmeter. Men vi kan ikke komme videre ad den vej, tilføjer Frits Kjeldsen.

Vi bor noget klemt af byudviklingen, og vi har ikke mulighed for at udvide. Derfor vil det være mere hensigtsmæssigt at flytte til en ny adresse
Frits Kjeldsen, stabschef, Østjyllands Politi

Helt indledende fase

Politiets stabschef understreger, at der er tale om en helt indledende fase, hvor man kun er ved de første sonderinger. Der er ikke truffet nogen beslutninger endnu.

I øvrigt er det Bygningsstyrelsen og dermed staten, der ejer politigården, og det er justitsministeren, regeringen og Folketinget, der skal vedtage og finde pengene, hvis der skal opføres en ny politigård i Aarhus.

- Vi arbejder på at lave et byggeprogram for at beskrive, hvad der skal til af lokaler, og hvilke krav vi har til omgivelserne og infrastruturen som for eksempel til- og frakørselsforhold. Vi skal vide, hvad de ting koster, for at kunne indgå i en kvalificeret dialog om et nyt hovedsæde, forklarer Frits Kjeldsen.

I bor jo på en grund, der formentlig er meget attraktiv til byudvikling. Det vil sige at et salg af politigården måske kan finansiere en ny politigård?

- Det er muligt, men det kan vi ikke indregne, for de penge går til statens ejendomsselskab Freja. Derfor er det staten, der skal lave det regnestykke.

Vil I gerne til Bautavej sammen med brandvæsenet?

- Det er der ikke truffet beslutning om endnu. Brandvæsenet er ikke afgørende for vores placering. Vi skal i givet fald bruge et sted med god plads og god infrastruktur. Bautavej kunne være en mulighed, men der kunne også være andre steder. Der sker for eksempel en stor udvikling i Aarhus Nord, så der kan være flere muligheder, svarer Frits Kjeldsen.

Østjyllands Politi beskæftiger samlet cirka 1.050 medarbejdere fordelt på stationer i Aarhus, Randers, Aarhus Vest og Grenaa samt en række nærpolitistationer. Men alene på hovedkontoret i Ridderstræde i Aarhus midtby arbejder cirka 800 medarbejdere.

Hvis I flytter på et tidspunkt, vil I så skulle have en citystation i Aarhus?

- Det er noget af det, vi skal finde ud af. Men vi kan også klare meget med vores flåde af kørende patruljer, siger stabschefen.

Store planer: Politiet vil flytte stationen ud af midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce