Store skoler droppet - skoleændringer udsættes

- Ja, det var lidt for forhastet at samle skoledistriktsændringer med sparerunden, medgiver borgmester Jacob Bundsgaard, der her fortæller, hvad der så skal ske. Foto Michael Svenningsen

Store skoler droppet - skoleændringer udsættes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var alt for forhastet, at koble skoleændringer op på spareforhandlinger, erkender Aarhus-borgmester. Derfor udsættes debatten.

AARHUS: Forslaget om skolesammenlægninger til storskoler er præcist så politisk dødt, som Stiften tidligere har fastslået. Det blev derfor pillet ud af spareforhandlingerne, da byrådets partier mødtes mandag aften 3. september.

Til gengæld skal magistratsafdelingen for Børn og Unge levere nye spareforslag.

Ifølge borgmester Jacob Bundsgaard (S) har høringsprocessen vist, at der ikke er politisk opbakning til forslaget om ændrede skoledistrikter.

- Derfor kommer det ikke til at indgå i de kommende budgetdrøftelser. Partierne er enige om, at udfordringerne på skoleområdet skal håndteres i en særskilt proces efter budgetvedtagelsen, siger borgmesteren.

Der er flere, der har efterlyst jeres egen holdning i Socialdemokratiet til store skoledistrikter?

- Vi har valgt at afvente, at høringen var ovre for at lytte til kommentarerne, men vi kan godt forstå den bekymring, der har været. Det er bestemt heller ikke givet, at vi ville have indført modellen. Samtidig er det klart, at det er et stort indgreb, og den slags bør omfatte et bredt udsnit af partier at gennemføre, siger Jacob Bundsgaard.

Lidt for forhastet

Partierne valgte på deres krisemøde mandag aften altså at adskille aftalen om udsatte boligområder og mulige løsninger af elevsammensætningen via skoledistriktsændringer fra de aktuelle spareforhandlinger.

Var det simpelthen lidt for forhastet at koble de to ting?

- Ja, det må vi konstatere, at det var. Konklusionen er, at de ting nu adskilles. Det har heller aldrig været en præmis, at vi skulle løse en skæv sammensætning af elever i en budgetrunde, men det kunne have hjulpet til, siger borgmesteren.

Han peger samtidig på, at der er udfordringer på de omkring 25 skoler i kommunen, hvor klassekvotienten er særligt lav, fordi det er ekstra dyrt at drive for både skolerne og for kommunen, som skal afsætte et garantibeløb til dem.

Men Jacob Bundsgaard mener nu - og modsat for to måneder siden - at der skal et ret præcist opdrag til, hvis der skal ske ændringer på skoleområdet.

- Det vil kræve et længere tilløb at diskutere, hvordan vi udvikler skoleområdet, siger han.

Store skoledistrikter?

I ramte især en mur af modstand, fordi forslaget om store skoledistrikter ville pille ved det frie skolevalg?

- Ja, men omvendt er det vanskeligt at tro, at man kan løse problemet uden at pille ved det frie skolevalg. Jeg vil ikke drage konklusioner på forhånd, men vi er nødt til senere at forholde os til det i en helt åben diskussion.

Mange forældre vil nok gerne vide, om I senere vil tage de store skoledistrikter op igen?

- I mine øjne og med det forløb, der har været, er forslaget, som det ligger i sparekataloget, dødt. Det er ikke noget, man skal tage op igen, siger Jacob Bundsgaard.

Hvad så med specialskolen Stensagerskolen?

- Der er allerede truffet en beslutning om, at den skal til Ellekærskolen. Men det er rigtigt, at der samtidig har været rejst et forslag om, at den alternativt skal til Tovshøjskolen. Vi skylder skolen, at få den afklaring snarest.

Store skoler droppet - skoleændringer udsættes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce