Stormen Johanne er på vej med vindstød af orkanstyrke: Østjylland slipper uden varsel

Stormen Johanne rammer Danmark natten til Fredag. Værst bliver det i det østlige Danmark og på den jyske vestkyst. Østjylland slipper lettere. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Stormen Johanne er på vej med vindstød af orkanstyrke: Østjylland slipper uden varsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natten til fredag og fredag morgen vil der flere steder i landet komme vindstød af orkanstyrke. Østjylland slipper nogenlunde let med stedvis hård østlig vind. Kun i Odder varsler DMI kraftig regn og skybrud.

ØSTJYLLAND: Stormen Johanne bringer natten til fredag vindstød af orkanstyrke flere steder i Danmark. Det betyder blandt andet, at man skal være opmærksom på, at børnenes trampolin ikke flyver væk, at der er ændringer i togtrafikken, og så skal man passe på, hvis man går udenfor.

I Østjylland er der dog ikke grund til lige så stor bekymring, som der er andre steder i landet. Det meste af Østjylland slipper nemlig lettere uden om den voldsomme storm. Kun i Odder er der risiko for kraftig regn og skybrud. I de øvrige østjyske kommuner, Aarhus, Norddjurs, Syddjurs, Favrskov og Skanderborg er der ingen varsel fra Danmarks Meterologiske Institut.

Østjylland får dog stedvis hård østlig vind, og særligt ved kysterne kan der komme hård kuling og kraftige vindstød, skriver DMI.

Stormen Johanne rammer derimod særligt den jyske vestkyst med hård vind til kuling og vindstød op til stormstyrke. Den kraftige vind skyldes udvikling af et dybt lavtryk, der er usædvanligt for årstiden. Lavtrykket dannes på grænsen mellem den meget varme luft over Cental- og Østeuropa og den noget køligere luft over Vesteuropa.

Ændringer i togtrafikken

Stormen Johanne giver aflysninger i togtrafikken fredag morgen. Af sikkerhedsmæssige årsager vil der på flere strækninger i Jylland ikke køre tog fredag morgen.

Det er primært i Nord- og Vestjylland, der er aflysninger på flere strækninger. I Østjylland kører togene umiddelbart efter planen, men Banedanmark anbefaler, at man holder øje med Rejseplanen, som løbende vil blive opdateret. Her vil man kunne få et overblik over, hvilke strækninger der er påvirket af stormen.

Toge til og fra Aarhus H kører umiddelbart efter planen. Kun hvis man skal fra Skanderborg til Skjern, skal man være opmærksom på ændringer fredag morgen.

I skrivende stund gælder følgende:

  • Skanderborg - Skjern: Ingen tog mellem Herning og Skjern fra fredag morgen til kl.11.00. Normal køreplan mellem Herning og Aarhus H.
  • Esbjerg - Struer: Ingen tog fra fredag morgen og frem til kl.11.00
  • Struer - Thisted: Ingen tog fra fredag morgen og frem til kl.11.00
  • Langå - Struer: Ingen tog mellem Viborg og Struer fra fredag morgen og til kl.11.00. Der kører et tog i timen mellem Viborg og Aarhus H
  • Esbjerg - Tønder: Der er timedrift på strækningen fra fredag morgen
  • Aalborg - Frederikshavn: Der er timedrift fredag morgen frem til klokken 08.00, herefter indstilles trafikken til kl.17.00
  • Vejle - Struer: Ingen tog mellem Struer og Herning fra fredag morgen til kl.11.00

Fredag ser vejrudsigten noget anderledes ud, end vi ellers har været vant til denne sommer. Det bliver blæsende med jævn til hård vind fra vest og sydvest. Lidt eller nogen sol, men også enkelte byger, samt temperatur op mellem 17 og 22 grader.

Du kan følge DMI's varsel herunder.

Stormen Johanne er på vej med vindstød af orkanstyrke: Østjylland slipper uden varsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce