Strøg-Svendsen trækker sig: Jeg har ikke de samme kræfter

Lars Svendsen trækker sig som formand for Gadeforeningen Strøget. Arkivfoto: Kim Haugaard

Strøg-Svendsen trækker sig: Jeg har ikke de samme kræfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Svendsen træder et skridt tilbage i Gadeforeningen Strøget efter 25 år som formand. Claus Broberg bliver ny formand.

AARHUS: Efter 25 år i spidsen som formand for Gadeforeningen Strøget træder Lars Svendsen et skridt tilbage. Fra 1. december får foreningen ny formand, mens den afgående af slagsen fortsætter lidt endnu som bestyrelsesmedlem.

Det skriver Gadeforeningen Strøget i en pressemeddelelse.

- Tiden synes moden til at trække sig lidt tilbage. Jeg har heller ikke længere helt de samme kræfter. Strøget har nærmest været min arbejdsplads siden jeg gik ud af skolen, først som lærling hos Engelbredt Sko, siden hen som bestyrer af Paw Sko i 31 år, og 36 år som bestyrelsesmedlem i Strøgforeningen. Det er derfor en stor glæde, at jeg giver formandsstafetten videre, og samtidig kan fortsætte med en række administrative opgaver, og som menig bestyrelsesmedlem i foreningen lidt endnu, fortæller Lars Svendsen.

- Lars Svendsen, der efterhånden er blevet 67 år, har om nogen været manden der har sikret, at vi i Aarhus har Danmarks flotteste og mest markante julebelysning, et lyshav med 750.000 pærer. En stjernehimmel som hvert år trækker i tusindvis af udenbys kunder og gæster til byen, og som samtidig er til stor glæde for byens borgere og handlende. Det var også Lars Svendsen som trak et stort læs, da vi ved årtusindskiftet fik en helt nyanlagt gågade fra Banegårdsplads til Domkirken, hedder det i pressemeddelelsen.

Lars Svendsen er tillige forfatter til bogen 'Strøget i smilets by' - en 213 siders bog som ikke alene omhandler Strøget og den centrale handel i Aarhus, men samtidig er et omfattede lokalhistorisk værk.

Gadeforeningen Strøget
  • Gadeforeningen Strøgets medlemsliste tæller 120 specialbutikker og et stormagasin.
  • I gennemsnit bevæger ca. 47.000 mennesker sig dagligt gennem Strøget i Aarhus i butikkernes åbningstid. Det giver over 14 millioner besøgende årligt.
Claus Broberg overtager formandsposten fra 1. december. Arkivfoto: Kim Haugaard
Claus Broberg overtager formandsposten fra 1. december. Arkivfoto: Kim Haugaard

Århusianer med stort Å

Posten som formand for Strøgforeningen overtager Claus Broberg, direktør og medejer af Japan Photo samt en række restauranter i midtbyen.

Claus Broberg er 49 år og har haft sin faste gang på Strøget de sidste 21 år, bland andet som butikschef i Merlin i Ryesgade og siden hen som medejer af Japan Photo. Claus Broberg har igennem årene, dels i sin egenskab af chef for 28 jyske og fynske Merlin butikker og senere 10 egenejede Sony Centre, blandt andet bestridt en række bestyrelsesposter i diverse centerbestyrelser i Jylland og på Fyn.

- Jeg er århusianer med stort Å og glæder mig til at kunne bidrage til detailhandelens udvikling. Strøget i Aarhus er en af byens afgørende turistattraktioner og er samtidig arbejdsplads for flere end 6.000 direkte og indirekte medarbejdere. I tillæg er detailhandlen leveringsdygtig med rigtig mange vigtige studiejobs, disse er medvirkende til at fastholde Aarhus som en attraktiv studieby, fortæller Claus Broberg.

Lars Svendsen fra et af Århus Stiftstidendes arrangementer. Her fortæller han om Strøgets historie. Arkivfoto: Axel Schütt
Lars Svendsen fra et af Århus Stiftstidendes arrangementer. Her fortæller han om Strøgets historie. Arkivfoto: Axel Schütt

Ny formand - samme krav

Trods ny formand bliver der i første omgang ikke slækket på kravene om bedre veje og flere parkeringspladser i Aarhus. Krav som den afgående formand Lars Svendsen igen og igen har talt for.

- Skal vi fortsat have et godt og devierende handelsliv i Aarhus, så er vi stærkt afhængig af en velfungerende infrastruktur, en åbensindet parkeringspolitik og politisk accept af vigtigheden i at bibeholde og udvikle Aarhus midtby, således kunderne og byens gæster har de bedste muligheder for at besøge midtbyens righoldige handels, kultur- og restaurationsliv, hedder det videre fra den kommende formand i pressemeddelelsen.

Udover at fortsætte som bestyrelsesmedlem fortsætter Lars Svendsen med administrationsopgaver for foreningen.

Strøg-Svendsen trækker sig: Jeg har ikke de samme kræfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce