Studerende får skurby igen


Studerende får skurby igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen vil hjælpe med tag over hovedet ved studiestarten i Aarhus.

I lighed med sidste år vil Aarhus Kommune tilbyde midlertidige boliger til nye studerende i Aarhus, der står uden en bolig i forbindelse med studiestarten i år.

Ordningen med midlertidige beboelsesvogne på Godsbanearealet - "Camp Student House" - sidste år er blevet evalueret internt i kommunen, og det er vurderingen, at ordningen var en succes.

Derfor har kommunen i løbet af første halvdel af 2014 planlagt et nyt midlertidigt boligtilbud til studiestarten i september under navnet "Start Up Housing".

Omdrejningspunktet som sidste år en skurby ved kulturproduktioncentret Godsbanen. Men tilbuddet udvides i år til også at omfatte enkeltværelser på kommunens brandskole på Kirstinemindesvej, samt familieboliger i Gellerupparken, hvor der kan etableres bofællesskaber på 3-4 personer i de enkelte lejligheder.

»Vi ved, at der hvert år omkring studiestarten i september strømmer en masse nye studerende til byen, og at det giver flaskehalse på boligmarkedet. Derfor er Start Up Housing et godt alternativ til en luftmadras eller en sofa hos en ven, og giver de studerende et pusterum til at søge en mere permanent studiebolig,« siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S) er også glad for at kommunen igen i år kan tilbyde midlertidige boliger.

»Det giver de studerende får ro til at begynde på studiet og får dermed et første positivt møde med Aarhus.«

Boligerne bliver billigere i år

Alle tre boligtyper udbydes til samme pris, nemlig 650 kr. om ugen, svarende til ca. 2500 kr. om måneden. Dette er væsentlig billigere end sidste års prisniveau, hvor det kostede 130 kr. per overnatning at få en køjeseng i skurbyen.

»Der er jo forskel på hvad man som studerende ønsker at prioritere. En supercentral beliggenhed tæt på kultur- og cafélivet eller lidt mere luksus i hverdagen og så en frisk cykeltur om morgenen på vej til forelæsning,« siger udtaler lederen af Studenterhus Aarhus, Anne Thorø Nielsen.

I løbet af august vil der blive yderligere information om ordningen primært rettet mod de studerende.

Studerende får skurby igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce