Svindelramt skakforening håber på afdragsordning

Chess House og Aarhus Kommune er blevet ført bag lyset af den tidligere formand, som søgte penge til ét formål, som man ikke mener kan dokumenteres. Arkivfoto

Svindelramt skakforening håber på afdragsordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skakforeningen Chess House agter at betale tilskud tilbage til Aarhus Kommune, fordi pengene ikke er anvendt til det formål, som en tidligere formand havde fået det til.

AARHUS: - Vi har som forening et ansvar og må derfor betale tilskuddet tilbage, selv om vi ikke ved, hvor pengene er blevet af. Men vi håber, at kommunen vil give os en afdragsordning.

Sådan lyder det fra formanden for den svindelramte skakforening Chess House, Thomas Vestergård, efter at foreningen er blevet anmeldt til politiet af Aarhus Kommune for ikke at have anvendt et tilskud på 112.000 kr. til formålet.

Kommunen har ikke set dokumentation for, at et aktivitetstilskud er anvendt til det formål, det er givet. Pengene skulle anvendes til en digital platform med navnet 'JMC' (Junior Master Class), der skulle give skakspillere mulighed for at spille online.

- Vi har heller aldrig set den platform, så det er pengene ikke gået til, fortæller Thomas Vestergård.

Han frygter, at den tidligere formand for Chess House, Sven Erik Christensen, er løbet med pengene. Samme Sven Erik Christensen blev for nylig dømt ved Landsretten for bedrageri overfor Aarhus Kommune i en anden sag om fusk med tilskudmidler til medarbejdere på efteruddannelse.

Sven Erik Christensen kan som tidligere formand for Chess House ikke forstå, at kommunen ikke har bedt om yderligere dokumentation af ham frem for at anmelde foreningen til politiet. Privatfoto
Sven Erik Christensen kan som tidligere formand for Chess House ikke forstå, at kommunen ikke har bedt om yderligere dokumentation af ham frem for at anmelde foreningen til politiet. Privatfoto

Åbne kort

- Vi havde jo håbet, at kommunen rettede kravet mod Sven Erik Christensen og den tidligere kasserer, for kommunen ved godt, at det ikke er den nuværende bestyrelse, der har gjort noget. Selv om vi synes, det er uretfærdigt, må vi må acceptere, at det er Chess House, der har modtaget tilskuddet, og så er det foreningen, der skal betale pengene tilbage. Vi løber ikke fra ansvaret, siger Thomas Vestergård.

Han håber at få en afdragsordning hos kommunen.

- Vi har i sagen haft en god dialog med kommunen. Det var os, der gjorde kommunen opmærksom på svindlen, og vi har spillet med åbne kort, så jeg håber på forståelse for vores situation. Kommunen kan heller ikke have interesse i, at vi lukker foreningen, for så får den slet ingen penge tilbage, siger Thomas Vestergård.

Ud over kommunen har flere private også fået penge i klemme på grund af svindelsagen.

- En pensionist har 28.000 kr. til gode for varer han har købt til cafeen og en underviser mangler aflønning for cirka 10 timer, fortæller Thomas Vestergård.

Formål forvansket

Århus Stiftstidende talte mandag aften med Sven Erik Christensen.

- Hvis kommunen ikke mener den har fået tilstrækkelig dokumentation, må den jo fortælle mig, hvad det er, den mangler, mener han.

Hvad er de 112.000 kr. da anvendt til?

- De er anvendt til en række arrangementer, bl.a. Aarhus mesterskabet i skak i Dokk1 og fire gange JMC-arrangementer i Chess House. Og så til et it-projekt med integreret online skak. Det brugte vi tredjeparts leverandør til og der har været et online spil, men vi lukkede det ned for fire-fem måneder siden efter projektperioden, fortæller Sven Erik Christensen.

Den nye klubformand Thomas Vestergård har aldrig set det omtalte online spil.

Avisen har læst ansøgningen og afrapporteringen og kan se, at der alene er søgt om penge til en tryg digital platform for børn i Aarhus, men at Sven Erik Christensen afrapporterer til kommunen, at pengene også er gået til en række skakarrangementer.

- Det er jo arrangementer for børn, vi havde afholdt under alle omstændigheder og uden pengene. Og det var den afrapportering, der viste os, at der var noget galt, hvorfor vi kontaktede kommunen, fortæller Thomas Vestergård.

Svindelramt skakforening håber på afdragsordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce