Teknik og Miljø bliver gået igennem med en tættekam

Stadsdirektør Niels Højberg er blandt andet i gang med at få undersøgt, om nogen udenom reglerne er blevet ansat i Natur og Vejservice, fordi et familiemedlem i forvejen var ansat der.Foto: Axel Schütt

Teknik og Miljø bliver gået igennem med en tættekam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I kølvandet på skandalesagen i Natur og Vejservice kommer undersøgelser og kontrol overalt i Teknik og Miljø. Blandt andet bliver det undersøgt, om nogen uden om reglerne er blevet ansat i afdelinger, hvor familiemedlemmer i forvejen var ansat.

AARHUS: Kommunen undersøger for tiden, om familierelationer har haft en betydning ved ansættelser i Natur og Vejservice, som den bortviste topchef Claus Pedersen stod i spidsen for fra 2007 til sin afgang for snart et år siden.

Det er endnu for tidligt at sige, om der rent faktisk er eksempler på, at nogen har hjulpet familiemedlemmer til job, der ikke har været opslået og været igennem en almindelig ansættelsesprocedure, understreger stadsdirektør Niels Højberg, der er konstitueret som direktør for Teknik og Miljø.

Advokater ser på familieansættelser

-Det er jo ikke ualmindeligt, at en brolægger er i familie med en brolægger og en gartner med en gartner. Det vi ser på er, om jobbet har været slået rigtigt op, om ansættelsesproceduren har været i orden, om et familiemedlem har forhandlet løn med et andet, og om der er et dagligt over/underordnet forhold mellem familiemedlemmer, siger Niels Højberg og fortsætter:

-Vi er oppe på 19 ansatte med familie-relationer over en længere årrække. Det strækker sig lige fra fastansatte til en ung, der fyldte slikposer til en sommerfest. Der er særligt et ansættelsesforhold, vi gerne vil have set nærmere efter, men vi har bedt Kammeradvokaten om at gå det hele igennem.

Kammeradvokaten er i forvejen hyret til at stå for undersøgelsen af 22 personalesager om ansatte, der mener at der er blevet fyret eller degraderet af ikke saglige årsager.

Niels Højberg oplyser, at det er meningen at gå de øvrige afdelinger i Teknik og Miljø igennem på samme måde.

Stort tjek af indkøb og udbud

Generelt bliver de forskellige dele af Teknik og Miljø nu gået igennem med en tættekam, efter at først avisen og siden revisionsfirmaet Ernst & Young kunne løfte sløret for blandt andet en betydelig omgåelse af regler for udbud i Natur og Vejservice under den bortviste og politianmeldte Claus Pedersens ledelse.

Det drejede sig her om indkøb og leje for store millionbeløb af blandt andet asfalt, maskiner og konsulentydelser.

Ind til videre har man ikke fundet noget, der kommer bare i nærheden af Natur og Vejservice. Heller ikke i Center for Miljø og Energi, hvor det i sommer kostede chefen, Claus Nickelsen, jobbet, at der var omfattende rod i bilagene fra hans brug af et kommunalt kreditkort - og mistanke om at kortet var brugt til private indkøb.

Tidligere havde Claus Nickelsen fået en skriftlig påtale, efter at avisen beskrev, hvordan hans børn i syv tilfælde havde haft studenterjob i enten hans egen afdeling eller andre steder i Teknik og Miljø.

-Totalt set har vi fundet ni sager i perioden fra 2008 til 2016 i Center for Miljø og Energi, hvor regler om EU-udbud og indhentning af tilbud af forskellige grunde ikke er overholdt. Samlet drejer det sig om indkøb for 7,5 mio. kr., siger Niels Højberg.

Teknik og Miljø bliver gået igennem med en tættekam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce