Tema om fortætning i Midtbyen: Ældre huse rives ned og flere nybyggerier er på vej

Vi kigger de næste dage på alle planerne om fortætning i midtbyen og starter med projekter i Klostergade, Nørre Allé og Sølystgade. Fotos: Axel Schütt

Tema om fortætning i Midtbyen: Ældre huse rives ned og flere nybyggerier er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sager om fortætning, hvor ældre huse skal rives ned for at give plads til nye og større boligbyggerier, kalder ofte på protester fra borgerne. Vi kigger de næste dage på alle "huludfyldnings"-planer i Aarhus. Vi starter med tre fortætnings-projekter, der nu kommer til afgørelse i byrådet.

AARHUS: Vi skal bo tættere i takt med, at vi bliver flere århusianere, har strategien lydt fra byrådet gennem snart mange år.

Og vi bliver flere århusianere. Cirka 5.000 om året, lyder tallet på i disse år, og inden året er omme, har indbyggertallet i kommunen efter alt at dømme passeret 350.000.

Nybyggeri af boliger i Midtbyen, hvor der er huller i karréerne, eller hvor lave huse kan rives ned og erstattes af højere nybyggeri, er en af de veje, politikerne har valgt som led i fortætningsstrategien. De senere år har vi set masser af eksempler på, at huller i husrækkerne er blevet lukket og ældre bygninger har måttet vige pladsen for større nybyggerier.

Og der er flere på vej. Mange flere.

Tema om fortætning
  • Vi sætter de næste dage fokus på byggeplaner indenfor Ringgaden i Aarhus
  • Vi starter med projekterne i Klostergade, Sølystgade og Nørre Allé, som alle har været i nabohøring
  • Senere kommer en lang række andre byggeplaner, som kommer til at ændre bybilledet markant
  • Til sidst tager vi en tur med Stadsarkitekten, der snakker om gode og dårlige eksempler på "huludfyldning"

Flere sager om villa-nedrivninger

Ofte møder sådanne projekter stor modstand i nabolaget, og nogle gange breder modstanden sig bredere ud blandt borgere.

Før kommunen tager stilling til en ansøgning om en såkaldt huludfyldning, skal projektet i en høring blandt beboerne i nabolaget. Kommer der mange protester og indsigelser, går sagen videre til byrådet, der så skal træffe beslutningen.

Nyeste eksempel på det er en ældre villa på Langelandsgade 106, som byrådet på sit seneste møde gav ejeren lov til at rive ned for i stedet at bygge etageboliger på grunden.

De mange og massive protester gjorde indtryk på dele af byrådet, der nok står bag fortætningsstrategien, men som ikke lige brød sig om, at det skulle koste en gammel villa på Langelandsgade livet. Således stemte Enhedslisten, Dansk Folkeparti, radikale, Alternativet og konservative imod projektet.

For tiden har byrådet endnu en villa-nedrivning til behandling. Denne gang drejer det sig om villaen Langelandsgade 35A, der ligger på en hjørnegrund, hvor der kan blive plads til et nybyggeri med 20 mindre lejligheder.

Og her stopper det ikke.

Yderligere tre ansøgninger om nedrivning af eksisterende bygninger og efterfølgende nybyggerier - i Sølystgade, Nørre Allé og Klostergade/Grønnegade - ender i nær fremtid på byrådets bord.

De tre projekter kan du læse mere om i artiklerne, som er knyttet til denne.

Tema om fortætning i Midtbyen: Ældre huse rives ned og flere nybyggerier er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce