Tidligere ejer tjente på få uger 20 mio. kr. på ejendommen

Skt. Pauls Gade 25. Foto: Kim Haugaard

Tidligere ejer tjente på få uger 20 mio. kr. på ejendommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er god styr på byggepladsen i Skt. Pauls Gade, mener en af bygherrerne, der købte ejendommen for 63 mio. kr. i sommeren 2015. Kort forinden var den blevet solgt for 38 mio. kr.

AARHUS: Det er Ejendomsselskabet Skt. Pauls Gade 25, der står bag ombygningen af den store erhvervsejendom på Frederiksbjerg til 34 lejligheder, hvor Arbejdstilsynet har udstedt en lang række påbud.

Ejendommen var gennem en årrække ejet af ATP Ejendomme og husede blandt andre forlaget Systime og kommunens frivillighedscenter som lejere.

I sommeren 2015 solgte ATP Ejendomme ejendommen for 38 mio. kr. til en ung ejendomsudvikler, der havde set mulighederne for at omdanne den til boliger.

Få uger efter solgte han den videre til Ejendomsselskabet Skt. Pauls Gade 25 for 63 mio. kr. og hentede en nettofortjeneste på mindst 20 mio. kr.

 

 

 

Købere ombygger selv

Ejendomsselskabet Skt. Pauls Gade 25 satte siden ejendommen med tilhørende boligprojekt til salg for 77 mio. kr. og fortalte avisen, at de ville gennemføre projektet selv, hvis ikke det blev solgt.

Åbenbart har der været langt mellem interesserede købere, for det er Ejendomsselskabet Skt. Pauls Gade 25 selv, der siden sommeren 2016 har lavet ombygningsprojektet.

Selskabet er ejet af den fynske rigmand Erik Moritz Hansen sammen med Bo Kristensen og Jesper Holm Sørensen, hvis firma Loto Byg har hyret det rumænske firma Bygdansk Nordik ind til som underentreprenør at stå for det meste af arbejdet i Skt. Pauls Gade.

Ejer: Godt styr på arbejdspladsen

 Bo Kristensen mener langt fra, at de mange påbud fra Arbejdstilsynet afspejler forholdene på byggepladsen.

- Jeg har stor erfaring med byggeprojekter, og det her er et af de bedst organiserede projekter, jeg har oplevet. Der er styr på tingene, siger han og fortsætter:

- Jeg er godt bekendt med, at Arbejdstilsynet var der igen forleden. Som jeg forstår det, var det ret ubetydelige ting, de fandt.

Ifølge Arbejdstilsynet blev der 21. marts udstedt et forbud på grund af risiko for nedstyrtningsfare. Det er en såkaldt grov overtrædelse, der nu er overgivet til jurister, som skal vurdere, om der er grundlag for at straffe byggefirmaet med en bøde.

 Derudover udstedte Arbejdstilsynet fire strakspåbud - for manglende sikkerhedssko, en hjemmelavet stige uden mærkning, nedstyrtningsfare og manglende udsugning ved arbejde med en kapsav.

24 lejligheder er solgt

Mens det rumænske firma står for store dele af ombygningen - og i en periode sidste år også havde et større antal medarbejdere indlogeret i tidligere undervisningslokaler på adressen - er der også danske firmaer involveret, understreger Bo Kristensen.

- Blandt andet VVS- og El-arbejde bliver udført af danske firmaer. Ligeledes er arkitekt og ingeniør danske.  Vi forsøger at lave et boligprojekt med konkurrencedygtige priser, siger Bo Kristensen.

Og solgt bliver lejlighederne. Foreløbig er 24 af de 34 afsat. Tilbage er blandt andet to penthouse-lejligheder og nogle mindre studieboliger i forhuset mod Skt. Pauls Gade.

Oprindeligt var indflytningen sat til 1. maj i år. Den er nu skudt til 1. august.

- Vi forventer at være færdige i god til inden 1. august, siger Bo Kristensen.

Tidligere ejer tjente på få uger 20 mio. kr. på ejendommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce