Til vands og i luften: Droner skal samle plastic og olie i Aarhus Havn

Når dronen ikke skal samle oliepøle sammen, skal den ligge og samle plasticaffald sammen ved udmundingen af åen. Pressefotto.

Til vands og i luften: Droner skal samle plastic og olie i Aarhus Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To droner skal samarbejde om at bekæmpe oliespild og plasticaffald i havnen fra sommeren 2019.

AARHUS: Til sommer får Aarhus Havn en ny indbygger. Det er ikke tale om hverken en ny sæl eller et nyt skib, men derimod en ny slags vanddrone, som skal samle olie og plastic op fra havnebassinerne. WasteShark, hedder den og den skal sammen med sin makker, luftdronen CityShark, holde øje med oliepøle i havnen og plastic, som er på vej ud fra åen.

Når luftdronen opdager et spild af for eksempel olie - og det kan den gøre med en præcision ned til et par centimeter - sender den koordinaterne til vanddronen, som så drøner hen og samler det op. Når vanddronen ikke tøffer rundt og samler olie ind, vil den typisk befinde sig ved udmundingen fra åen, hvor den samler plasticaffald op. Og det glæder intet mindre end to rådmænd, Rabih Azad-Ahmad, der er rådmand for Kultur og Borgerservice og Bünyamin Simsek, der er rådmand for Teknik og Miljø, at de to droner nu skal patruljere i havnen.

- FNs Verdensmål står højt på min politiske dagsorden. Derfor er jeg glad for, at Aarhus Havn er med på ideen om at begrænse forureningen i vores bugt med vanddroner. Det er vigtigt, at kommunens fælles innovationscenter arbejder aktivt med at afprøve nye teknologier for at skabe løsninger på byens og klodens udfordringer, lyder det fra Rabih Azad-Ahmad, som bakkes op af sin kollega i Teknik og Miljø:

- Olie og plast er nogle af de største trusler mod vandmiljøet i vores have, og det truer både dyre- og planteliv. Hvis vi skal efterlade vores have i en ren og naturlig tilstand til de kommende generationer af mennesker, planter og dyr, skal vi bruge alle midler. Den sejlende drone er et eksempel på, hvordan vi bruger ny teknologi til gavn for miljøet, siger Bünyamin Simsek.

Planen er, at de to droner skal være klar til arbejdet til sommeren 2019. Indtil da kan du se en video af den herunder:

Til vands og i luften: Droner skal samle plastic og olie i Aarhus Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce