Styrelse forventer at give letbanen godkendelse på onsdag

Foto: Henning Bagger/Scanpix

Styrelse forventer at give letbanen godkendelse på onsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikstyrelsen forventer at kunne give godkendelse af Aarhus Letbane onsdag i næste uge. Selv tør letbanen ikke melde en dato ud for kørsel med passagerer.

AARHUS: Med en tilladelse fra Trafikstyrelsen i hus vil det betyde, at den århusianske letbane kan køre med passagerer fra torsdag. Måske.

I et skriftligt svar oplyser Trafikstyrelsen følgende:

- Styrelsen meddeler endvidere, at man nu er så langt i processen, at man forventer at kunne give letbanen den resterende godkendelse senest onsdag i næste uge - vel at mærke på en række vilkår, der vil blive beskrevet i godkendelsen, lyder det i et skriftligt svar fra Trafikstyrelsen.

Helt så optimistiske er man dog ikke hos Aarhus Letbane, der før har brændt nallerne på at melde en dato ud. Og selvom Trafikstyrelsen altså melder positivt ud, vil Aarhus Letbane ikke sætte en tidspunkt for den første tur med passagerer.

- Det vil vi ikke sige noget om, før vi har den endelige godkendelse. Trafikstyrelsen har af flere omgange sagt, at man forventer en godkendelse på det og det tidspunkt, så vi melder intet ud endnu, siger pressechef hos Aarhus Letbane, Jens Velling, til TV2 Østjylland.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) var lørdag ude med kras kritik af Trafikstyrelsen:

- Vi oplever en styrelse, hvor der mangler politisk kontrol, og hvor magtarrogancen er så stor, at vi står tilbage med en følelse af, at vi ikke kan have tillid til styrelsen, sagde Jacob Bundsgaard ved et event i Aarhus, hvor letbanen blev fejret.

Borgmesteren bad ved samme lejlighed transportminister Ole Birk Olesen (LA) om en undersøgelse af det kaotiske forløb omkring godkendelse af letbanen.

- Vores oplevelse er, at vi har leveret alt, hvad styrelsen har bedt om. Hver gang vi er kommet med noget, så er der stillet nye spørgsmål og anlagt nye kriterier. Dermed er målstregen flyttet hver gang.

- I hele Europa kører der letbaner. Man kunne dybest set tage et regulativ fra Tyskland, Holland eller Frankrig, oversætte det til dansk og bruge danske standarder, og så var man i mål, sagde Jacob Bundsgaard.
Letbanen skulle oprindeligt være åbnet 23. september, men det blev aflyst med dags varsel.

Det skete, fordi Trafikstyrelsen ikke kunne sikkerhedsgodkende letbanens operatør, Keolis, og letbanens regler for teknisk vedligehold.

Styrelse forventer at give letbanen godkendelse på onsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce