Transportbranchens svar på Uber rykker ind i Aarhus: Søger 200 chauffører

Mover skal foreløbig bruge 200 chauffører i Aarhus. Virksomheden slår sig op på godstransport, der både er billigere og hurtigere end mange af de øvrige aktører på fragtmarkedet. Pressefoto

Transportbranchens svar på Uber rykker ind i Aarhus: Søger 200 chauffører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mover, der er transportbranchens svar på Uber, rykker ind i Aarhus til påske.

AARHUS: Selvom Uber tirsdag meddelte, at man trækker stikket og opgiver at drive kørsel i Danmark, pibler det fortsat frem med nye Uber-inspirerede tjenester i taxa- og transportbranchen.

For få måneder siden lancerede den etablerede taxabranche deres egen applikation, Moove, som bygger videre på Uber-tanken. Det skete efter en testperiode i Aarhus.

Og nu melder endnu en aktør sig. Med næsten samme navn i øvrigt. Det er københavnske Mover, der til påske udbreder sin deleøkonomiske transportplatform til Aarhus. I stedet for at køre taxakørsel, fragter Mover varer og gods for virksomheder og private.

- Lige nu skal vi bruge 200 århusianske chauffører, der kan starte med det samme. Men fortsætter udviklingen, får vi brug for endnu flere inden for de næste måneder, så tag endelig fat i os, hvis du er nysgerrig på at blive chauffør, siger Mover-stifter og CEO Martin C. Hansen.

Fragtmændenes Uber

Mover er blandt andet blevet kaldt fragtmændenes svar på Uber. Og den betegnelse dækker så godt, at Mover nu faktisk markedsfører sig som "Transportbranchens lovlige svar på Uber".

Virksomheden startede op i København for mindre end et år siden, og har nu flere tusinde tilknyttede chauffører og store kunder som Telenor, Stark og Royal Unibrew.

Konceptet går i al sin enkelthed ud på at forbinde kunder, som har brug for (og vil betale for) at få flyttet en vare fra A til B med mindre vognmænd eller private med egen bil.

Chaufførerne scorer 80 procent af betalingen, mens Mover snupper de sidste 20 procent for at stille platformen til rådighed.

Ifølge Martin C. Hansen kommer de hundredvis af århusianske Mover-chauffører til at fragte alt fra privatpersoners Ikea-indkøb til mindre butikkers varer. Kongstanken er at levere samme dag, som kunderne bestiller.

Virksomheden lover tillige at hjælpe sine chauffører med forsikring, kompetenceudviklende kurser og med at organisere sig.

- Vi er en dansk virksomhed, der er bygget op om det danske arbejdsmarked i samarbejde med danske organisationer. Så vi overholder etik og regler, og tilbyder samtidig en gennemsigtig og fornuftig afregning, siger han.

Transportbranchens svar på Uber rykker ind i Aarhus: Søger 200 chauffører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce