Travbanen: Tak for godt naboskab

Direktør for Jysk Vædeløbsbane, Flemming Sunn, husker prins Henrik som en god nabo. Foto: Jens Thaysen

Travbanen: Tak for godt naboskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prins Henrik havde en stor interesse for hestesport. Han både spillede på hestene og deltog i et af løbene, som han endda og vandt.

AARHUS: Kun er stenkast fra Marselisborg Slot ligger Jydsk Væddeløbsbane, direktør Flemming Sunn husker prins Henrik som en rigtigt god nabo.

- Vi ligger få hundrede meter fra slottet, vi kan kigge til hinanden - på hinanden, så det er et meget tæt naboskab, vi har haft til Kongehuset.

Hestesport havde prins Henriks store interesse.

- Han var utroligt engageret, interesseret, spørgende og lyttende. Han udviste en bred interesse; spillede på løbene, deltog i snakken - udviste den humor, han havde. Det var med til at løfte stemningen og humøret hele dagen, siger han.

Det var ikke kun de "fine" hatte damer og byens spidser, der havde prinsens bevågenhed.

- Han var ikke forbeholden, som man måske kunne tro. Det var et engagement, der lå ham nært på en lidt mere uformel måde, fortæller Flemming Sunn.

Prins Henriks Cup

Prins Henrik lagde navn til travløbet, Prins Henriks Cup, senest i 2016 og 2017, hvor han ved begge lejligheder, selv var tilstede.

Prins Henriks Cup, var også planlagt til afvikling 2. påskedag i år.

- Nu må vi lige henvende os til kongehuset første for at høre, hvad der vil være passende. Men det vil selvfølgelig være en stor ære for os, hvis vi også må være med til at mindes prins Henrik siger Flemming Sunn.

Prinsen nøjedes ikke med at se på.

- Hen kørte engang selv i et ponyløb, i 2001 mener jeg. Han vandt løbet; til sin egen og publikums store glæde. Han var heste-menneske også, så det var ikke unaturligt for ham, han havde flair for det, fortæller han.

Prinsen havde, i følge direktøren, sin interesse for hestesport med sig fra fædrelandet, Frankrig.

- Der er en stor kultur i frankrig for hestevæddeløb, den er jeg ganske sikker på, han bar med sig, siger han.

Travbanen: Tak for godt naboskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce