Travlt døgn for brandvæsnet: Brand i børnehave - og 10 andre steder

Østjyllands Brandvæsen har haft rigtig travlt det seneste døgn. Foto: Martin Ravn

Travlt døgn for brandvæsnet: Brand i børnehave - og 10 andre steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kilometertællerne på Østjyllands Brandvæsens brandbiler har drønet derudaf det sidste døgns tid.

AARHUS: Det sidste døgn har været et travlt et af slagsen for indsatsleder Johnny Damgaard og hans kolleger hos Østjyllands Brandvæsen - samlet var de ude 15-20 gange på det døgn, der løb fra søndag morgen klokken otte til samme tid mandag morgen.

Mest bemærkelsesværdigt var nok en brand, som der indløb besked om klokken 2.25, natten til mandag. Her fik brandvæsenet nemlig en anmeldelse om, at børnehaven Solen på Kappelvænget i det vestlige Aarhus var brudt i brand.

- Det er en børnehave i tre dele, hvor den midterste del er overtændt, da vi når frem. Den del af børnehaven tror jeg ikke, der overlever og resten har fået massive vandskader, fortæller Johnny Damgaard.

Branden opstod i en skraldespand, som stod under et udhæng, men man kan endnu ikke sige, om den var påsat.

Den brændte børnehave var dog langt fra det eneste sted, der har haft besøg af Østjyllands Brandvæsen det seneste døgn.

Travl nat

Samlet indløb der fra søndag morgen til mandag morgen mellem 15 og 20 anmeldelser til Østjyllands Brandvæsen, hvoraf de 10 var fra Aarhus og omegn og i hvert fald tre af dem var temmelig dramatiske.

I Malling kostede en brand på et husmandsted 25 kyllinger livet, en forladt landejendom i Beder brød i brand på grund af et sankthans-bål i nærheden og i Viby brændte et kolonihavehus ned.

- Sådan et er jo lavet af træ og papkasser, så de brænder hurtigt, som Johnny Damgaard siger.

Mand sigtet for at brænde sit kolonihavehus af

I forbindelse med branden i kolonihavehuset i Haveforeningen Mosevang ved Åhavevej har Østjyllands Politi anholdt den 54-årige ejer af huset.

- Vidneudsagn og ting, vi fandt på stedet, betød, at vi anholdte manden på hans adresse i Aarhus. Han er nu sigtet for brandstiftelse, siger Jakob Christiansen, kommunikationsmedarbejder, Østjyllands Politi.

Sidste anmeldelse på Johnny Damgaards vagt - som altså løb fra søndag morgen klokken 8 til mandag morgen klokken 8 - indløb klokken 6.07, hvor nogle efterladte gløder fra et sankthans-bål udviklede lidt røg og måtte slukkes. Dermed sluttede en vagt, hvor der mildest talt havde været tryk på.

- Jeg har måske fået en times søvn i nat, så nu skal jeg vist hjem og have en lur, konstaterer Johnny Damgaard.

Travlt døgn for brandvæsnet: Brand i børnehave - og 10 andre steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce