Tre scener og bedre mad: Her er alt du skal vide, hvis du skal til Grøn på lørdag

Publikums gennemsnitsalder er et sted mellem 27-30 år, men alle aldersgrupper er repræsenteret på Grøns koncertplads. Foto: Axel Scütt

Tre scener og bedre mad: Her er alt du skal vide, hvis du skal til Grøn på lørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grøn 2018 byder på en række nye initiativer og et bredere og bedre madudvalg. Blandt andet kommer der flere siddepladser, en tredje scene og flere kolde drikkevarer ved dette års Grøn.

AARHUS: På lørdag afholdes Grøn - det, som før hed Grøn Koncert - for 36. gang i Aarhus. Og meget er, som det plejer at være på pladsen: Kolde øl, bungeejump og god, dansk musik.

Men i år gøres der lidt ekstra for at skabe en lækker oplevelse for publikum, fortæller indsamlingschef for Muskelsvindsfonden, Theis Petersen:

- I år har vi lavet flere områder med nogle hyggelige oaser, hvor gæsterne kan sidde og slappe af. Der kommer også en foodtruck i Aarhus med noget andet mad, end det der er på resten af pladsen, siger han.

Generelt hæver de i år kvaliteten af madudvalget, men hopper ikke i samme grad med på økologi- og bæredygtighedsbølgen, som andre festivaler gør.

- Vi flytter os hele tiden og følger med i, hvad vores gæster gerne vil have. I år har vi fokuseret på at præsentere et bredere madudbud, siger Theis Petersen.

Som noget nyt kan man i år også få serveret sin kolde Somersby i krus og kander, ligesom man kan med sin Tuborg. Hvis man ser bort fra nyt mad og drikke, er der også andre nye tiltag på Grøn 2018, som eksempelvis en tredje scene, kaldet Ghettoblasterscenen.

Her vil fire upcoming-kunstnere i løbet af dagen optræde med deres egen musik, som skiller sig lidt ud, fra det der ellers spilles på de to store scener.

Der kommer også nye konferenciers på den ene af de store scener i år. Artisterne bliver denne gang præsenteret af Go Nova-værterne, der også løbende sender liveradio fra pladsen.

Det er ikke en segmentfest, som man ser på andre festivaler i Danmark. Det er et sted, hvor alle udsnit af befolkningen kommer, Theis Petersen, indsamlingschef for Muskelsvindsfonden.
FAKTA OM GRØN
- I Aarhus holder Grøn igen i år til på Marienlystvej 48, 8200 Aarhus N.- Koncertpladsen åbner klokken 13.00 og sidste koncert slutter klokken 21.30

- En billet koster 275 kroner og kan købes i alle 7-Eleven-butikker. Man kan også købe ved indgangen på selve dagen, hvis der ikke er udsolgt. Der koster billetten 350 kroner.

- Billetten kan både scannes på telefon og print.

- Hvis du vil ind og ud af pladsen i løbet af dagen, kan du købe et specielt armbånd til 50 kroner, ellers er det ikke muligt, at komme ind igen, når først man er gået ud.

- Grøn er kontantløs. Det vil sige, du kan betale med dankort, men ikke med Mobilepay. Men hvis du allerede har hævet 500 kroner, kan du gå forbi pantboden og få smidt dem ind på et værdikort, som fungerer ligesom et dankort på hele pladsen.

- Der er parkeringsmuligheder tæt på pladsen, men det er også muligt at tage bus derud.

- Du må gerne medbringe egen madpakke. Det er dog ikke lovligt at medbringe kniv. Desuden må du tage vand med, men andre drikkevarer bliver konfiskeret ved indgangen.

- Du må heller ikke medbringe våben, våbenlignende genstande, telte, pavilloner, paraplyer, flag, bannere, fyrværkeri, laserpenne, grill og lignende, hunde eller andre dyr.

- Der er toiletter i hvert et hjørne af pladsen. Selve toiletterne og antallet skulle være forbedret i år.

- Der er også vandposterne i hvert et hjørne af pladsen, hvor man gratis kan fylde sin drikkedunk op.

- Du kan aflevere din pant i pantboderne, hvor pengene sættes ind på dit betalingskort eller på dit værdikort.

Kilde: Grøn
Her ses et kort over parkering, busstoppested og selve pladsen i Aarhus. For mere information om at finde vej, se Grøns egen hjemmeside. Foto: Grøn
Her ses et kort over parkering, busstoppested og selve pladsen i Aarhus. For mere information om at finde vej, se Grøns egen hjemmeside. Foto: Grøn

Skynd dig at køb billet

Programmet i år består af følgende artister: Aqua, Lukas Graham, Suspekt, Joey Moe og Cisilia, Phlake og D-A-D.

Og hvis du ikke allerede har købt billet til på lørdag, skal du efterhånden til at skynde dig. I år har interessen nemlig været overvældende, fortæller Theis Petersen:

- Vi har aldrig haft så godt et salg som i år. Vi forventer at få solgt alle 35.000 billetter til Grøn i Aarhus, siger han.

Det skyldes dels en bedre markedsføring, det alsidige musikprogram og selvfølgelig det gode vejr, forklarer han.

Vejrudsigten ser også noget bedre ud, end den gjorde til sidste års Grøn. Sidste gang bød på en del regn, men i år ser det ud til at blive lige så tørt som i dagene op til. Græsset er gult og knastørt på pladsen, så derfor skal man som gæst være opmærksom på sine cigaretskodder, forklarer Theis Petersen:

- I forhold til afbrændingsforbuddet, gør vi, som vi skal gøre, og opfordrer samtidig folk til at være betænksomme. Folk smider jo cigaretskodder i hele landet, så ligesom alle mulige andre steder, skal man tænke sig godt om, siger han.

Toiletter på rad og række. Ialt 11 toiletvogne med 8 kummer i hver vogn er klar til at tage imod tissetrængende Grøn-gæster. Foto: Kim Haugaard
Toiletter på rad og række. Ialt 11 toiletvogne med 8 kummer i hver vogn er klar til at tage imod tissetrængende Grøn-gæster. Foto: Kim Haugaard

Aarhus er hjemmebanen

Gult græs eller ej, er der store forventninger til det århusianske publikum, når Grøn kommer til i Aarhus på lørdag 21. juli.

- Aarhus er vores hjemmebane. Det er jo vores hjemby, der hvor Muskelsvindsfonden bor og hører til. Publikummet i Aarhus er også et af de mest trofaste, de ligger stabilt over 30.000 deltagere hvert år, siger Theis Petersen.

Udover en tur til Aarhus skal Grøn rundt til syv andre byer i Danmark, lige fra Amager til Esbjerg til Aalborg. Og derfor er publikummet på Grøn så forskelligt, forklarer Theis Petersen:

- Den gennemsnitlige Grøn-gænger er gennemsnittet af Danmark i én person. Det er ikke en segmentfest, som man ser på andre festivaler i Danmark. Det er et sted, hvor alle udsnit af befolkningen kommer, siger han.

Gennemsnitsalderen for gæsterne på Grøn ligger et sted mellem 27 og 30 år, men både yngre og ældre og hele familier er repræsenteret på pladsen. Det er dét, der er særligt ved Grøn, fortæller Theis Petersen:

- Alle er velkomne, og alle er repræsenteret på Grøn. Unge som gamle, tykke som tynde, med eller uden handicap. Det er heri Grøn-fællesskabet eksisterer.

Tre scener og bedre mad: Her er alt du skal vide, hvis du skal til Grøn på lørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce