Tre voldtægter og trusler mod vidner koster ukrainer otte års fængsel og efterfølgende udvisning

Retten i Aarhus. Foto: Axel Schütt

Tre voldtægter og trusler mod vidner koster ukrainer otte års fængsel og efterfølgende udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I en sag, der til at begynde med handlede om bedrageri og brugstyveri, endte en 34-årig mand fra Ukraine med at blive dømt for blandt andet voldtægt af tre kvinder, vold og trusler mod vidner.

Der er netop faldet dom mod den 34-årig ukrainsk statsborger Oleksandr Cherepenko, som har opholdt sig ulovligt i Danmark og ved hjælp af en falsk identitet drevet virksomhed i Aarhus. Manden blev tidligere i denne uge kendt skyldig i 33 forhold, herunder voldtægt, vold og trusler mod tre kvinder.

Fredag blev den 34-årige så idømt otte års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud for bestandig. Det skete ved Retten i Aarhus.

Senioranklager Birgitte Ernst fra Østjyllands Politi siger om dommen:

- Dommen i dag afspejler sagens grovhed, hvor der er begået tre fuldbyrdede voldtægter og foretaget adskillige vidnetrusler. Så jeg er tilfreds med, at det udløste en markant straf.

Det begyndte med en banal sag

Sagen begyndte sidste år som en forholdsvis banal sag. Østjyllands Politi fik en anmeldelse om, at den 34-årige opholdt sig ulovligt i Danmark og ved hjælp af en falsk identitet drev virksomhed i Aarhus. Han var desuden mistænkt for økonomisk bedrageri af flere kvinder, som han mødte via Facebook og en russisk hjemmeside. Da politiet gik manden i bedene, viste det sig, at han allerede var efterlyst internationalt for bedrageri i Ukraine med krav om, at han skulle udleveres.

Han blev derfor anholdt i juni sidste år og varetægtsfængslet for fem forhold begået i Danmark, herunder dokumentfalsk, bedrageri og brugstyveri af en bil.

Som efterforskningen og afhøringerne skred frem, begyndte politiet at mistænke ham for mere omfattende kriminalitet. Blandt andet for mulig voldtægt af tre kvinder, som han var i kontakt med i løbet af 2016. Derudover for at have truet dem til ikke at kontakte politiet.

Grove voldtægter

De tre voldtægter skete mellem marts og december i 2016.

Den første fandt sted i marts eller april i Ikast, hvor han slog kvinden i hovedet med flad hånd for at pacificere hende, så han kunne gennemføre voldtægten.

Da manden havde begået den første voldtægt, slog han til igen kort efter - 16. maj. Denne gang på et hotel i København, hvor han var endnu mere voldelig.

Han trak kvinden med ind på sit hotelværelse, hvor han flere gange slog hende i hovedet og på kroppen med knytnæve. Så trak han kvinden ud på badeværelset, hvor han skubbede hende ned i et badekar, tog kvælertag og spulede hende i ansigtet med bruseren, så hun ikke kunne trække vejret. Herefter slæbte han kvinden ind på sengen, hvor han voldtog hende.

Den tredje voldtægt skete omkring juleaften i 2016 i Viby ved Aarhus. Her voldtog han sit tredje offer i en bil på en parkeringsplads ved en losseplads.

Voldtægter, vold og vidnetrusler

Det endte med i alt 45 forhold, som den 34-årige er tiltalt for. Foruden de tre voldtægter er det bl.a. for flere tilfælde af vold, vidnetrusler, bedrageri og brugstyveri. Tirsdag blev han kendt skyldig i 33 af forholdene, herunder voldtægterne af de tre kvinder.Den 34-årige har under hele retssagen nægtet sig skyldig i alle anklager og ankede dommen til landsretten. Han sidder fortsat varetægtsfængslet.

Tre voldtægter og trusler mod vidner koster ukrainer otte års fængsel og efterfølgende udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce