Udlændinge rykker ind og løfter niveauet

Her er det internationale hold hos Niras. Forrest fra venstre Mihaela Georgiev, Majid Mahmoudi Toutzari og Maryam Alsadat Mirsaeidi. Bagest: Afdelingslederne Kåre Tinning, Henrik Als Andersen og Peter Andersen. Pr-foto

Udlændinge rykker ind og løfter niveauet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomheden Niras har stor glæde af nye medarbejdere fra helt andre kulturer end den danske.

AARHUS: De gyldne tider for byggebranchen får flere udlændinge i arbejde. Det mærker de ikke mindst hos Aarhus-virksomheden Niras, der har ansat medarbejdere fra både Iran og Bulgarien.

- Vi er blevet kulturelt og fagligt beriget, siger afdelingslederne Peter Andersen og Kåre Tinning fra den rådgivende ingeniørvirksomhed.

- Afdelingen er blevet næsten 20 mand større, siden vi i oktober sidste år fusionerede med Alectia. Det er væltet ind med opgaver, siger de to.

- Vi har store projekter i gang og ansætter derfor folk løbende, og flere med udenlandsk baggrund, siger Peter Andersen.

- At få kolleger med anden baggrund end dansk har været med til at løfte niveauet i afdelingen, siger Kåre Tinning.

Virksomheden
Niras har 2.200 medarbejdere, heraf 1.705 ansat i Danmark.

420 medarbejdere arbejder på kontoret på Ceres Allé 3 i Aarhus.

Hovedkontoret ligger i Allerød nord for København. Niras fusionerede med Alectia i 2017.

Omsætningen i 2017 var på 2,1 mia. kr.

Niras blev stiftet i 1956.

Alectia har rødder tilbage til 1912.

Anderledes hierarki

Maryam Alsadat Mirsaeidi på 37 år og fra Iran er en af de nye. Hun har boet halvdelen af i sit liv i Danmark og kommer fra Rambøll. I det nye job sætter hun pris på det gode sammenhold og spændende opgaver, og så forfølger hun sit mål om at blive fagleder inden for konstruktioner.

- En kvalitet ved at arbejde i Danmark er, at der ikke hersker hierarki, hverken i organisationernes opbygning eller i relationen mellem leder og medarbejder. Vi er ligeværdige. Danske medarbejdere er vant til en meget anderledes omgang med ledelsen og ikke mindst til, hvordan man løser sine arbejdsopgaver. Her handler det om dialog, lighed, diversitet og åbenhed, siger hun.

Hun nyder også den fælles interesse for at mødes ved sociale og faglige arrangementer. 25-årige Mihaela Georgieva fra Bulgarien tog til Danmark for seks år siden for at uddanne sig til bygningskonstruktør, lære dansk og arbejde.

- Mine kolleger har taget godt imod mig, jeg er glad for mine arbejdsopgaver, og her er roligt. Jeg designer bygninger, og alle har udfordringer og forskellige løsninger, siger Mihaela Georgieva.

Bliver udfordret

38-årige Majid Mahmoudi Toutzari fra Iran er ingeniør, har været ansat et år og har ti års erfaring fra hjemlandet.

- Alle har vist mig tillid, og det er interessant at arbejde et sted, som er så anderledes end i Iran, siger Majid Mahmoudi Toutzari.

Udlændingene hos Niras mangler sprogkundskaber for at have en komplet tilværelse.

- Fordi kollegerne er så gode til engelsk, slår vi tit over i det, selvom vi burde tale dansk sammen, siger Majid Mahmoudi Toutzari. Han ønsker, at hans sprogskole var mere intensiv.

- Hidtil har vi ansat ingeniører med dansk baggrund og uddannelse fra Aarhus. Nu bliver vi udfordret positivt på vores vaner, siger Kåre Tinning.

Udlændinge rykker ind og løfter niveauet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce