Undersøgelse af fyringssager i Teknik og Miljø trækker ud

Kammeradvokatens undersøgelse af sager om fyringer og degraderinger af 22 medarbejdere i Teknik og Miljø trækker ud og når næppe at blive færdig i år.

Undersøgelse af fyringssager i Teknik og Miljø trækker ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kammeradvokaten bliver ikke som planlagt færdig med at undersøge 22 personalesager i Teknik og Miljø i starten af december. Advokaterne har bedt om at kigge i mails for at finde dokumentation i sagerne, og det tager tid.

AARHUS: Det bliver formentlig først en gang i det nye år, at den tredje eksterne undersøgelse af skandalesagen i Teknik og Miljø er færdig.

Kammeradvokaten er for tiden i gang med at undersøge, om alt er gået rigtigt til i 22 personalesager, der er endt med afskedigelser eller med sanktioner mod ansatte.

Deadline for undersøgelsen var fra starten sat til 5. december.

 

Mails som dokumentation

- Meldingen fra Kammeradvokaten nu er, at det når de ikke. Jeg kan ikke afvise, at vi skal ind i det nye år, før undersøgelsen er færdig, siger stadsdirektør Niels Højberg.

Forklaringen er dels, at der er kommet ekstra opgaver til, og dels at undersøgelsen bliver grundigere.

Blandt andet har det vist sig nødvendigt for Kammeradvokaten at interviewe mange af de 22 primært tidligere medarbejdere mere end en gang.

- Derudover har Kammeradvokaten nu bedt om at få adgang til nogle mailbokse for at dokumentere nogle af de ting, der er kommet frem i interviewene. Og når kammeradvokaten beder om det, er det sådan, vi gør, men inden vi kan åbne mailbokse, skal vi have de pågældendes samtykke til at gøre det. Den proces er i gang nu, siger stadsdirektøren.

 Udover at tale med de 22 medarbejdere og gennemlæse dokumenter i deres sager, skal Kammeradvokaten efterfølgende også interviewe de ledende medarbejdere, der har været involveret i sagerne. Lige nu tegner det til, at 16 chefer skal en tur omkring Kammeradvokatens kontor på Åboulevarden for at afgive forklaringer.

Tjekker familie-relationer

Sammen med  personalesagerne har kammeradvokaten også fået til opgave at undersøge en række sager, hvor der kan være mistanke om, at et familiemedlem kan have haft indflydelse på et andet familiemedlems ansættelse eller lønforhold.

Her har stadsdirektøren tidligere nævnt, at der særligt er to sager, der kan være alvorlige.

En intern undersøgelse, kommunen selv har lavet, har tidligere vist, at der i Center for Miljø og Energi er nogle sager, hvor udbudsreglerne ikke er overholdt. Sagerne har dog meget langt fra det omfang, som det var tilfældet i Natur og Vejservice under Claus Pedersens ledelse.

- Vi har bedt kommunens advokat, Bech-Bruun, kigge på udbudssagerne fra Center for Miljø og Energi for at afgøre, om der er begået alvorlige fejl, siger Niels Højberg.

Undersøgelse af fyringssager i Teknik og Miljø trækker ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce