Ungdomskulturhus på vej til ny adresse

Møblerne i Ungdomskulturhuset stammer fra storskrald og dødsboer. Her er det projektleder Henrik Hass der bakser rundt i hallen, som bliver anvendt til streetsport. Arkivfoto: Axel Schütt

Ungdomskulturhus på vej til ny adresse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det tidligere folkeregister i Knudrisgade skal huse ungdomskulturhus året ud.

AARHUS: En af de helt store sejre for Børn og Unge-byrådet i Aarhus er, at man har fået et ungdomskulturhus, som blev oprettet som udviklingsprojekt i 2014-16 og videreført med en ekstra bevilling i 2017.

Nu foreslår tre rådmænd at følge ønsket fra børn- og ungebyrådet om at permanentgøre huset fra 2018 og frem.

Det bliver foreløbigt i nye midlertidige rammer. Ungdomskulturhuset bor i dag i det hidtidige Børnenes Hus i Hjortensgade 23, men skal ud fra 1. juli, fordi området som mange andre arealer i midtbyen skal bebygges med boliger.

Alt tyder på, at Ungdomskulturhuset kan få en midlertidig placering i det tidligere folkeregister i Knudrisgade 5, i hvert fald året ud, indtil denne bygning også skal rives ned for at give plads til boliger.

Op mod 150 unge hver uge

Men samtidig foreslår rådmændene Bünyamin Simsek fra Børn og Unge, Rabih Azad-Ahmad fra Kultur og Borgerservice samt Thomas Medom fra Sociale forhold og Beskæftigelse, at Ungdomskulturhuset sikres en permanent finansiering og placering. Forslaget blev mandag behandlet i magistraten og derfra sendt videre til byrådet.

Endnu er der ikke sat økonomi på en videreførelse, men hidtil har man haft cirka 1,5 mio. kr. om året at drive det for, fordi der også er ansatte, som hjælper de unge med aktiviteter og med rådgivning.

Ifølge projektleder for Ungdomskulturhuset, Lone Jensen fra kommunens kulturforvaltning, kommer der dagligt 40-50 unge i alderen 15-25 år og bruger huset, og rundt regnet 120-150 unge er forbi i løbet af en uge. Forvaltningen er netop ved at sætte en mere detaljeret evaluering i gang.

Huset er åbent kl. 15-22 på hverdage, hvor der er ansatte til stede, men derudover kan unge efter aftale låne nøglerne til huset i weekenden.

Skatebane og musik

- Vi har i dag en hal til at skate og lave parkour i og en scene til koncerter. Derudover et atelier til at male i og et musikstudie, hvor de unge kan indspille deres egen musik. Det har vi i samarbejde med produktionsskolen, fortæller Lone Jensen.

Køkkenet er også et stort hit blandt de unge, og der er f.eks. fællesspisning for 20 kr. hver onsdag.

- Dersuden giver vi vejledning til de unge, der søger det. Det handler mest om livsmestring bredt forstået. For hvis man overhovedet skal i gang med en uddannelse kan der være ting, der halter i ens liv, som man først skal have styr på. Og det hjælper de ansatte med, fortæller Lone Jensen.

I børn- og ungebyrådet har man et stort ønske om at Ungdomskulturhuset fortsat kan være placeret i centrum. Og derfor venter en nærmere afklaring i byrådet af, hvor det kan ligge fra 2018 og frem.

Ungdomskulturhus på vej til ny adresse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce