Unge iværksættere skaffer studiekammerater fritidsjob

Christoffer Driven har opdaget, at det er masser af studierelevante jobs til studerende. Han tilbyder firmaerne at få opgaver løst og finder de rette til at gøre det. Foto: Kim Haugaard

Foto: Kim Haugaard

Unge iværksættere skaffer studiekammerater fritidsjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christoffer Vigen har sammen med to studiekammerater skabt firmaet Opia, der fører virksomheder og studerende sammen. Indtil nu har Opia fået 100 medstuderende i studierelevante fritidsjobs.

Som så meget andet i denne verden begyndte denne succes med en tilfældighed. Christoffer Vigen var med i et netværk på universitetet og blev kontaktet af et mediebureau, der manglede arbejdskraft.

Han fandt relevante studiekolleger til opgaven, og mediebureauet vendte tilfreds tilbage med flere opgaver.

»Jeg syntes, det var en sjovt og kunne se, at der er masser af muligheder i at finde de helt rigtige blandt studerende på universitetet til at løse opgaver for virksomhederne,« siger Christoffer Vigen.

Han annoncerede efter to partnere og fandt sammen med Anders Alrøe fra Informationsvidenskab og Mathilde Ganderup fra Virksomhedskommunikation. Selv er han økonom, så sammen dækker de bredt. De skabte firmaet Opia for et halvt år siden, og har allerede skaffet omkring 100 studerende et job.

Afdeling med fem ansatte

Studiemedhjælperne laver alt fra hjemmesideudvikling og tekstforfatning til at skabe liv på sociale medier og søgemaskineopdatering.

»Det kan de studerende sagtens løse på basisniveau. Man kan nemt finde dyre firmaer, der kan gøre det bedre. Men for nogle er vores niveau og pris det helt rigtige,« forklarer Christoffer Vigen

Han har blandt andet fundet en studerende med håndværker-indsigt til at opdaterede en blog og en hjemmeside for et håndværkerfirma.

Ifølge partneren er Opia en fordel for alle involverede: Virksomhederne får løst opgaver nemt og billigt, de studerende får en meget nødvendig erhvervserfaring og Opia kan skabe en forretning.

»Vi kommer ikke til at kunne leve af at skaffe studenterjob. Men vi har en lille afdeling med fem ansatte, hvor vi tilbyder at løse enkelt-opgaver. Det kan for eksempel være tekstforfatning eller bogføring.«

Den billige studiearbejdskraft behøver ikke at stjæle opgaver fra uddannede.

»Der skal under alle omstændigheder en uddannet revisor ind over et regnskab, men en studerende kan supportere vedkommende ved for eksempel at sortere og rubricere bilag,« siger Christoffer Vigen.

Handler ikke kun om at tjene penge

Han har endnu ikke mødt nogen, der sagde net tak til tilbuddet om studentermedhjælp til godt 100 kroner i timen. Ofte synes virksomhederne, at det er spændende, når Opia kontakter dem, for eksempel fordi de kan se, at en hjemmeside kan forbedres.

»Og de studerende synes, det er sjovt at blive headhuntet til opgaverne. Vi finder folk gennem vores netværk,« forklarer partneren.

De studielrelevante job handler langt fra kun om at tjene penge. Erfaringer og kontaktfladerne er vigtigere.

»80 procent af de studerende bliver ansat på deres erfaring, når de skal ud og have job efter studierne. Og det er vigtigt for os at lære folk i branchen at kende,« siger Christoffer Vigen og fortæller, at ledigheden for studerende uden studierelevant job er 26 procent og kun seks procent for dem, der har relevante jobs.

Det koster 5.000 kroner for virksomhederne at få den helt rigtige studentermedhjælper tilknyttet.

Unge iværksættere skaffer studiekammerater fritidsjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce