Universitetet styrer globalt IT-projekt

Aarhus Universitet står i spidsen for et internationalt IT-projekt. Pressebillede

Universitetet styrer globalt IT-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU giver et trecifret millionbeløb til lektor Martin Brynskov og fyrtårnsprojektet "SynchroniCity". Hermed får Aarhus Universitet en ledende rolle i forhold til at udvikle "Internet of Things" i byer.

Aarhus: Sammen med otte europæiske byer og byer i Sydkorea, USA, Mexico og Brasilien, skal Aarhus Universitet være med i et internationalt konsortium med 34 partnere om et globalt kæmpeprojekt om teknologi i fremtidens byer. Og her er Aarhus Universitet i en ledende rolle.

Konsortiet skal skabe et globalt digitalt marked for "Internet of Things" (IoT), populært kaldet "IT i alting",  og Smart Cities, som bygger på fælles standarder og tager udgangspunkt i borgerne og byernes behov.

- Den digitale omstilling er en kæmpe udfordring, og det er langt hen ad vejen ikke den tekniske udvikling, der volder problemer. Det svære er at blive enige, og at få teknikken til at fungere i praksis, på markedsvilkår, uden at skabe nye sociale, kulturelle og etiske problemer, fortæller Martin Brynskov, lektor ved Informationsvidenskab, koordinator og leder af projektet.

Martin Brynskov forklarer, at man ikke blot kan copy-paste it-løsningerne fra en by til en anden.

- SynchroniCity er en del af en langt større global bevægelse, som skal få os videre fra forsøgsstadiet og med eksemplets magt skabe løsninger og standarder, der passer til den virkelige verden på en måde, der både er god for både borgere, myndigheder og virksomheder. Vi skal vise, hvordan man kan koble lokale hensyn til et globalt marked ved at sætte menneskers behov i centrum, siger han.

Projektet har et samlet budget på ca. 150 mio. kr. (20 mio. euro), heraf ca. 120 mio. kr. (15 mio. euro) fra EU, resten kommer fra virksomheder, byer og partnerlande.

pcb

 

Universitetet styrer globalt IT-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce