Ustabilt lerlag under Lighthouse


Ustabilt lerlag under Lighthouse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÅRHUS: Det er ikke kun Lighthouse’s økonomi, der er usikker. Det er undergrunden, hvor det 142 meter høje hus skal bygges, også. Geotekniske undersøgelser viser, at undergrunden er ustabil og består af ler af høj plasticitet. Det kan betyde en væsentlig fordyrelse af projektet, fordi der skal funderes mere end forudsat, hvis Lighthouse ikke skal ende som det skæve tårn i Pisa.

Det kan føre til, at konsortiet bag højhuset vil forlange et nedslag i de 417 mio. kr., det skal betale kommunen for grunden.

Lederen af kommunens sekretariat for De Bynære Havnearealer, Bente Lykke Sørensen, mener ikke, der er grundlag for at forhandle prisen ned.

»Inden vi satte grunden i udbud, havde vi et firma til at lave jordbundsundersøgelser - og resultaterne af de undersøgelser indgik i udbudsmaterialet, så det var tilgængeligt for alle. Derfor kan det ikke komme som en overraskelse, at der er stor plasticitet i leret i undergrunden,« ­siger Bente Løkke Sørensen og fortsætter:

»Og i øvrigt har vi jo ikke bestemt, at der skal bygges et højhus på grunden. Det var en mulighed i udbudet - men ikke et krav.«

Udviklingschef i Lighthouse-konsortiet, Jan Pedersen, afviser, at selskabet arbejder for at få en ­rabat på grundkøbet.

»Nej, vi undersøger bare, om der er overensstemmelse mellem udbudsmaterialet og virkeligheden. Det kommer Cowi nu ind og skal vurdere Det er ret udramatisk og en problemstilling, der ofte dukker op i forbindelse med bygge­projekter,« siger han.

Ustabilt lerlag under Lighthouse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce