V: Østjysk motorvej skal udvides før byggeri af Hærvejsmotorvej


V: Østjysk motorvej skal udvides før byggeri af Hærvejsmotorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kristian Pihl Lorentzen (V), slår fast, at den østjyske motorvej skal udbygges, før man eventuelt tager hul på byggeriet af en Hærvejsmotorvej.

Behovet for at udvide den østjyske E45-motorvej mellem Aarhus og Skanderborg er større end behovet for at bygge en Hærvejsmotorvej i Midtjylland.

Sådan lyder det fra Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V), der gang på gang har understreget behovet for en Hærvejsmotorvej. Han ser her og nu et større behov i Østjylland:

»Ja, det er der slet ingen tvivl om. Jeg oplever selv tit trafikken mellem Aarhus og Skanderborg, og det er der, vi har det helt store problem nu. Det skal vi have løst på kort sigt,« siger han.

Kristian Pihl Lorentzen understreger i samme åndedrag vigtigheden af en Hærvejsmotorvej.

»Vi er nødt til at starte med at udvide E45, hvor der er mest trængsel - aktuelt er det mellem Aarhus og Skanderborg. Sideløbende er vi nødt til at komme videre med konkret planlægning af en parallel motorvej.«

Mike Legarth (K), de Konservatives transportordfører, mener, at E45 skal udvides i takt med behovet, og sideløbende skal der bygges en Hærvejsmotorvej.

»Der er tale om to individuelle projekter, så det er forkert at sige, at det ene skal prioriteres på bekostning af det andet. Der er behov for begge dele.«

Tilsvarende toner lyder fra Trekantområdets borgmestre.

»Allerede i dag kan man med det blotte øje se, at E45 har akut brug for flere spor på de mest kritiske strækninger, og behovet bekræftes af trafikprognoser,« siger Jørn Pedersen (V), borgmester i Kolding og formand for Trekantområdet Danmark.

»På længere sigt bliver der også brug for en parallel motorvejsforbindelse gennem Midtjylland for at sikre fleksibilitet og driftssikkerhed,« tilføjer han.

De borgerlige transportordførere glæder sig over meldingen fra Trekantområdet.

»Den er rigtig klog og balanceret. Den flugter fuldstændig med den melding, der forleden kom fra Venstre og de tre andre blå partier om, at vi er nødt til at tænke helhedsorienteret og langsigtet,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

V: Østjysk motorvej skal udvides før byggeri af Hærvejsmotorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce