VM i falafel: Århusianske Mustafa går benhårdt efter titlen

Mustafa Faour i sin gule foodtruck, som han også tager med til Malmø på lørdag. Privatfoto

VM i falafel: Århusianske Mustafa går benhårdt efter titlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mustafa Faour, der har sin egen falafel-restaurant i Klostergade, drømmer om at blive verdensmester i falafel. På lørdag dyster han mod 14 andre falafel-virtuoser i Sverige.

AARHUS: Det kan godt være, at VM i disse dage er synonymt med Rusland og det dersens fodbold.

Men for århusianske Mustafa Faour er det et helt andet verdensmesterskab, der er på spil, når han på lørdag deltager ved VM i Malmø. Nemlig verdensmesterskabet i falafel.

Her skal han forsvare de århusianske (og danske) farver i falafel-kamp mod 14 andre deltagere, der hver får en time til at kreere en falafel-ret helt fra bunden og præsentere den for juryens fem dommere, der blandt andet tæller en Michelin-kok og to falafelbogs-forfattere.

Ambitionsniveauet? Jamen, det er en sejr.

- Jeg glæder mig virkelig til at være med i konkurrencen. Dels for at vise andre, hvordan man skal lave en rigtig god falafel, men selvfølgelig også for at få inspiration fra andre. Allerhelst vil jeg naturligvis gerne have en pokal med hjem til Aarhus, som verdensmester i falafel, siger Mustafa Faour.

I mange år arbejde Mustafa Faour under sin far, Noureddine Faour, i dennes grill-bar i Gellerup. Nu har han åbnet sin egen restaurant i Klostergade. Privatfoto

Prisbelønnet falafel

Efter at have hjulpet til i sin fars grillbar i Gellerup gennem mange år, åbnede Mustafa Faour i januar sin egen falafel-restaurant - Faour - i Klostergade.

Missionen var at bringe falafel af høj kvalitet til midtbyen. Den samme kvalitet, som sidste år indbragte Mustafa Faour prisen for 'årets originale ret' ved Street Food Festivalen på Godsbanen i Aarhus. Juryen begrundede prisen med, at falaflen havde en hamrende god smag og var lavet fra bunden af.

Efterfølgende blev Mustafa Faour såmænd også et halvkendt ansigt, da TV2 bragte flere indslag om ham, hans foodtruck og hans prisbelønnede falafel.

På lørdag går det så løs i ved VM i Malmø, hvor Mustafa Faour deltager i sin gule foodtruck. Som en del af den store falafel-festival er han med i konkurrencen International Falafel Award 2018. Det er en årlig konkurrence, der holdes for at anerkende de restauranter og foodtrucks, der laver den bedste falafel i verden.

- Det bliver virkelig dejligt at komme til festivalen, hvor der er en hel masse falafel-elskere. Ja, det er da perfekt med en hel festival, der handler om falafel, siger Mustafa Faour.

Alt er lavet fra bunden i Mustafa Faours falafel-ruller. Privatfoto

VM i falafel: Århusianske Mustafa går benhårdt efter titlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce