Vanddragen er Aarhus Kommunes ejendom

En flytning af Vanddragen kan betyde en krænkelse af Elisabeth Toubros (billedet) ophavsret. Derfor anbefaler Statens Kunstfond går i dialog med hende for at finde den rette placering. Foto: Axel Schütt

Vanddragen er Aarhus Kommunes ejendom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statens Kunstfond vil ikke kræve tilskud tilbage, men flytning kan krænke kunstners ophavsret.

AARHUS: Statens Kunstfond agter ikke at forlange den støtte på 3,7 millioner kroner tilbage, som den gav til Vanddragen.

Det oplyser kontorchef Anette Østerby i Slots- og Kulturstyrelsen, der sekretariatsbetjener Statens Kunstfond, til Århus Stiftstidende.

- Når Statens Kunstfond yder støtte til et værk på baggrund af en ansøgning, og kommunen er med til at finansiere værket, så bliver værket overdraget til kommunen, siger Anette Østerby.

Selv om Vanddragen altså tilhører Aarhus Kommune, så er rådet fra Statens Kunstfond, at den går i dialog med Elisabeth Toubro, kunstneren bag Vanddragen.

Hun har nemlig rettigheder efter loven om ophavsret.

Kunstnerens intentioner

- Det handler om de kunstneriske intentioner. Vanddragen er skabt stedsspecifikt. Det betyder, at der er taget hensyn til de æstetiske, fysiske og rumlige forhold på pladsen. Og det er arbejdet med i skulpturens udtryk og placering. Så kan man ikke bare flytte den uden, at nogle af de kunstneriske intentioner risikerer at gå tabt. Der er elementer i skulpturen, der spejler stedet, siger Anette Østerby.

Vi har ringet til Elisabeth Toubro, vi har også på sms og mail bedt hende om en kommentar til Bünyamin Simseks ønske om at flytte Vanddragen, men hun har ikke reageret på vores henvendelser.

Vanddragen er Aarhus Kommunes ejendom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce