Velsign sæsonen inden AGF's første hjemmebanekamp: Gudstjeneste, fadøl og fælles march

AGF forventer op mod 10.000 til sæsonens første hjemmekamp. De opfordrer alle til at komme og være med til opvarmningen og den fælles march inden. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Velsign sæsonen inden AGF's første hjemmebanekamp: Gudstjeneste, fadøl og fælles march

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag spiller AGF sæsonens første hjemmekamp, men optakten til kampen begynder allerede på Ingerslevs Boulevard. Her inviterer AGF nemlig til en særlig gudstjeneste, til hoppeborg, fadøl og livemusik, inden det hele kulminerer i en fælles march mod stadion.

AARHUS: Det bliver forhåbentlig begyndelsen på en ny tradition, når AGF inviterer hele byen til en fælles optakt og march mod stadion, inden sæsonens første hjemmekamp.

Det er i hvert fald det, de håber på, siger Søren Højlund Carlsen, kommunikationschef ved AGF:

- Det er første gang, vi inddrager hele byen til en slags fælles folkevandring. Vi prøver at starte en tradition for hele familien, så vi kan gå samlet ned mod stadion inden kampen, siger han.

Kampen bliver spillet klokken 16, men alle i Aarhus er inviteret til opvarmning på Ingerslevs Boulevard fra klokken 13 til et program, der passer til enhver smag og enhver alder, fortæller Søren Højlund Carlsen.

- Vi har lagt et program, der både indeholder hoppeborg, MGP- og X Faktorstjerner, men samtidig har vi også rykket hele fanzonen derned og sørget for fadøl og andet underholdning, forklarer han.

Underholdningen bliver blandt andet Jøden, Kejser A og Ham-Den-Lange, der vil rapbattle om AGF, Aarhus og fodbold. Men den del af arrangementet, der har vakt mest opsigt og delt vandene, er den særlige AGF-gudstjeneste i Sankt Lukas Kirken.

Jeg synes bestemt ikke, at det er poppet, at forsøge at samle byen inden sæsonens første kamp til en gudstjeneste.
Søren Højlund Carlsen, kommunikationschef AGF

Få velsignet sæsonen

For på søndag kan du nemlig velsigne sæsonen og bede til (flere) mål i AGF's kommende sæson. Et tiltag der har mødt kritik for at være for 'poppet'.

Men det er en kritik, Søren Højlund Carlsen på ingen måder er enig i:

- Jeg synes bestemt ikke, at det er poppet, at forsøge at samle byen til en særlig AGF-gudstjeneste. Folkekirken bliver jo også brugt til andre arrangementer som eksempelvis jazz, så vi synes, det er fedt, at de vil åbne dørene for endnu et anderledes arrangement, siger han.

Det står fansene frit for, om de vil deltage i gudstjenesten, men Søren Højlund Carlsen synes, det er en fed måde, at inddrage og vise kirken på:

- Kirken har symbolsk placering i forhold til aksen mellem Ceres Park og Ingerslevs Boulevard, så det er sjovt, at de vil være med til at lave noget i forbindelse med det her arrangement, siger han.

Gudstjenesten begynder klokken 13.30 med en prædiken af præsten, efterfulgt af koret, der synger salmer og AGF's hymne "I troede vi var døde og borte."

- Og så er der ellers tid til eftertænksomhed og opvarmning til kampen derfra, siger Søren Højlund Carlsen.

Kirken vil desuden være pyntet med AGF's hvide og blå farver i forbindelse med dagens arrangement.

Fakta
Aarhus Walk starter klokken 13.00 ved det grønne stykke på Ingerslevs Boulevard.

Klokken 13.10 går unge Mille fra Aarhus på scenen. Børn og barnlige sjæle kender nok Mille bedst som vinder af MGP i år, hvor hun vandt med sin sang "Til næste år."

Efter Mille er det Mias tur. Mia er kendt fra X Factor-sæson 2017, hvor hun blev nummer tre og undervejs vandt manges hjerter med sine egne sange.

Klokken 13.30 kan man høre EVE-koret fortolke deres version af "I troede, vi var døde og borte" ved en andagt i Sankt Lukas Kirken.

Klokken 14.00 vil rapperen Jøden indtage scenen med Kejser A og Ham-Den-Lange. De tre fortolker AGF, Aarhus og fodbold i en rap-battle med hjælp fra publikum.

Klokken 14.30 sættes den fælles march mod Ceres Park i gang. Ceres Park åbner klokken 14.45 og sæsonens første kamp, der står mod FC Nordsjælland, starter klokken 16.

Forventer 10.000 fans

Og når gudstjeneste og livemusik er overstået, begynder den fælles march mod stadion. Omkring klokken 14.30 vil alle fans samlet gå ned ad Stadion Allé til Ceres Park & Arena, hvor dørene åbner kort tid efter.

Søren Højlund Carlsen er spændt på at se synet af flere tusinde mennesker, der går sammen ned mod stadion. De forventer, at der kommer 10.000 til selve kampen, og håber, at lige så mange vil begynde optakten nede på Ingerslevs Boulevard.

En solrig søndag i sommerferien, tror Søren Højlund Carlsen også kan lokke folk og familier ud, unge som gamle:

- Vores publikum er mangfoldigt. Der er unge stemnigsskabende fans, som synger på stadion, der er børn på familietribunerne, der er ældre mennesker, som er kommet der hele deres liv. Så vi håber, at alle kommer til optakten på søndag, siger han.

AGF får i løbet af dagen god assistance af Aarhus Motion, der spærrer vejen af og viser vej, så alle fans kan komme sikkert fra a til b. Dagen begynder klokken 13.00 på det grønne stykke ved Ingerslevs Boulevard.

Velsign sæsonen inden AGF's første hjemmebanekamp: Gudstjeneste, fadøl og fælles march

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce