Venstre Aarhus skal have ny formand

Michael Gram takker tirsdag aften af efter næsten 10 år som formand for Venstre i Aarhus.

Venstre Aarhus skal have ny formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter næsten 10 år på posten som formand for Venstre i Aarhus trækker Michael Gram sig tirsdag aften.

AARHUS: Venstre i Aarhus Kommune skal have ny formand. Michael Gram, 47 år, har besluttet sig for, at han ikke at genopstiller, når partiet tirsdag aften holder generalforsamling i Vejlby-Risskov Hallen.

"I dag er min sidste dag som formand for Venstre i Aarhus Kommune. Det er tid til forandring og fornyelse. Jeg har været aktiv i århusiansk politik i snart to årtier, heraf næsten ti år som formand, og det har været utroligt spændende og lærerigt, men også hårdt og udfordrende i perioder. Nu er det tid til at give faklen videre og indtage tilskuerrollen," skriver Michael Gram på sin Facebookside.

Michael Gram uddyber over for Århus Stiftstidende:

- Jeg synes, det er et godt tidspunkt at gå på. Vi har lige været igennem et valg, og så kan en ny ledelse tage over og har fire år til at rebe sejlene til næste valg. Så timingen er god nu, siger Michael Gram.

Varsel i god tid

Venstre gik en anelse tilbage ved valget i november 2017, men klarede lige akkurat at bevare sine seks mandater i Aarhus Byråd. Det er dog ikke derfor Michael Gram går. Han har for længe annonceret sin afgang.

- Jeg sagde allerede ved sidste generalforsamling, at dette var mit sidste år som formand. Og siden har jeg fået mere travlt, og vil gerne prioritere min familie noget mere, forklarer han.

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), fortæller, at Michael Gram har sat et stort aftryk på Venstre lokalt og nationalt med sit engagement i mange år.

- En formandspost er krævende og kræver evner til at kunne lytte til lokale holdninger. Jeg vil særligt komme til at savne Michaels analytiske og strategiske evner, siger Bünyamin Simsek, der har haft et tæt samarbejde med Michael Gram.

Tæt på magten

Som formand for Venstre har Michael Gram været tæt på magten i Aarhus i sine snart 10 år på posten. Han blev formand i oktober 2008 efter Mette Christensen.

- Det har været spændende, netop fordi man er dybt inde i magtens centrum uden at være valgt til byrådet. Man har mulighed for at sætte sine og partiets fingeraftryk på budgetforhandlingerne. Det har været enormt lærerigt - også på den hårde måde. Men det bliver man kun bedre og skarpere af, mener Michael Gram, der bl.a. sammen med Simsek støttede Lars Løkke Rasmussen under statsministerens personlige krise i 2014.

Og tilbage ved valgt i 2009 blev Venstre halveret i tilslutning blot et år efter at den nye formand var trådt til.

- Det var hårdt. Gert Bjerregaard som leder og Venstre som parti blev prügelknabe for alt muligt. Det var som om Gert bare skulle have tæsk af alle. Men han endte jo med at få ryddet op i socialforvaltningen.

Mere pragmatisk

Bliver man mere rund med tiden som formand og mere pragmatisk for at kunne finde løsninger?

- Jeg har som ung absolut været meget ideologisk og hardcore blå, men ideologien har nok ændret sig til at være en rettesnor, for man skal passe på ikke at blive for kantet. Især i lokalpolitik er man nødt til at få enderne til at mødes, og det fremmer en pragmatisme. Jeg har haft et godt forhold til de fleste socialdemokrater og netop de personlige relationer kan man jo også opnå ting ved, fortæller Michael Gram.

Han er også overbevist om, at vælgerne ønsker det sådan:

- I lokalpolitik forventer vælgerne, at man samarbejder. De gider ikke mudderkastning, men er lokalpatrioter, der vil have ordentlig børnepasning og gode skoler.

Nu stopper du som formand. Kunne du senere se dig selv stille op til byrådet?

- Nej, egentlig ikke. Jeg har haft næsten lige så stor indflydelse på politik som formand, og jeg har set hvor hårdt det er at sidde i byrådet, og hvor hårdt politikerne er spændt for. Så jeg har ingen planer om at stille op.

Ifølge avisens oplysninger er der foreløbig to kandidater til den ledige formandpost for Venstre: Susanne Green og Christian Skarut.

Venstre Aarhus skal have ny formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce